Ny mobil!

Ja tack! Vill verkligen ha en ny mobil just nu! Fick för mig det idag, bara så där. Så blev till att kolla upp vad som var nytt på Nokia marknaden. Och såklart har de just släppt en ny, 5800.  Nokias svar på Iphone. VILL HAAAA!!! Men man är ju urfattig för tillfället men det går ju att binda upp sig på 18 lr 24 mån.  Eftersom jag har kompis just nu och trivs med det skulle det innebära: betala 495kr nu, sedan 150kr i 18mån + 49kr/månadsavgift + det jag ringer för. 0kr/min till alla med comviq och 69öre till övriga.  Brukar bli runt 2-300kr i månaden. Byter man till Snackis abonnemanget blir det 1kr nu sedan 150kr i 24mån + 39kr månadsavgift + det jag ringer för. 19/öre min till alla nät. Så själv tror jag att det är bäst med mitt Kompis abonnemang!
 

Dagens rubriker

Jaha nu är det tydligen bestämt, prinsessan Viktoria och hennes Daniel ska gifta sig nästa sommar. Oj vilket ståhej det kommer vara de närmaste året, kan tänka mig att alla som har jobb som ingår i bröllopstemat är överlyckliga. Klirr i kassan! Tänk alla par som nu kommer att vilja gifta sig samma år som dem. Alla som kommer att döpa sina barn till Daniel och Viktoria.

Nästa rubrik är ju självklart att det är fettisdag idag! Jag vill verkligen ha en semla, men vill helst göra den själv, men yttepytte lite grädde.

Så ska de tydligen börja sända 2003's säsong av Big brother i repris på tv400. Lite synd att man inte har den kanalen, lite tidsfördriv :)

Oscarsgalan!

Wieee snart dags för oscarsgalan!!! Tycker det är så roligt att titta på alla fina klänningar och alla kändisar! Och självklart se vem som vinner vad. Men känns lite drygt att sitta uppe till kl 3 för att se när den verkligen börjar. Men men ska ju ta en rastningen med Ruff då så kanske kan hålla ögonen öppna en stund iaf. Svt1 skulle visa nåt kortare sammandrag på tisdag kväll annars, för er som inte orkar titta i natt.

Fartfylld helg!

Nu har jag hunnit med mycket! valpkurs både lördag söndag, väldigt lärorikt så nu blir det mycket träning framöver. Så har vi tittat på melodifestivalen, tyckte att den där grekiska ALLA låten var bäst men det tyckte inte resten av Sverige. Så har vi varit i öregrund hos mamma och pappa och ätit mat. Har även hunnit varit och träffat en liten valp som Ruff har lekt med och varit hos Camilla&Nicko som vanligt. D:s bror har även varit i Östhammar så man har hunnit prata en del med honom också!

Hmm ja idag då, jo en nära döden upplevelse har jag varit med om. D skulle köra om en bil, på en ganska lång raksträcka. Kom ingen så han kör ut i andra körfältet. Saken är den att de har ju snöat hela dagen och blivit en hel del slask. Så när han ska åka tillbaka över vallen så får vi en mini sladd + att de då kommer en bil från andra hållet. D häver sladden men vi är fortfarande kvar i fel körfält, bilen vi möter bromsar och D bromsar och gasar sean så vi kommer över vallen och i rätt fält! AHHH hjärtat hann stanna, jag hann tänka igenom hela mitt liv samt tänka på stackars Ruff som ligger där bak och sover. Tur att vi hade en bur till honom, även fast det denna gång inte hände något. Men som sagt, en smärre chock. D däremot sa att de va flera meter kvar och de va lugnt! Men jag såg på honom att han visst vart rädd!

Ja efter att vi kom hem från skräckfärden gick vi och titta på en lägenhet här brevid oss. Ett mycket gamalt hus med fina lägenheter i, detta var en 3a som vi så gärna ville ha. När vi väl kom dit så blev vi väl inte besvikna. Hade tagit den direkt OM de hade funnits en altan/balkong. Nu var det en trappa upp oxå och med tanke på Ruff så känns de fel. Går ju ut så ofta och de tar ordentligt på benen de där. Så hade de vara varit jag och D så hade vi inte tvekat. Jätte fint med högt i tak och stort vardagsrum, litet men mysigt kök och ett bra badrum med plats för både torktumlare och tvättmaskin. Har tills på fredag på oss att bestämma oss men lutar nog till att tacka nej... Inflytt är 1april oxå och då är vi i Thailand, samt att hyran ligger på 6412kr och vi måste även betala för lägenheten vi har nu. Om inte någon kan ta över våran fort men tydligen är väsbyhem filuriga på de där.

Nåja! Bäst av allt ändå idag var att jag hade fått resultatet av matteprovet i torsdag! 25/30 rätt! Wiehooo var tillomed över medel ;)


Björn Gustafsson

Tydligen fyllde Bjrän Gustafsson 23år häromdagen! Hittade ett klipp från guldbaggegalan i år där ha medverkade med Johan Glans. Hade missat det. Men kolla in det om ni har lust! Inte många killar som bjuder på sig själv som Björn! Schysst utstyrsel :)

Alf

Ojoj nostalgitrip! Kommer ni ihåg tvserien "Alf", om den söta lilla bruna rymdvarelse med sin gulliga rynkade nos! och sättet att springa. Ja ni! Synd att de inte sänder det i repris... Tycker faktist de finns många riktigt bra serier som de borde sända igen!

Har ni några gamla favoriter?!

Alf klipp: http://www.youtube.com/watch?v=PVdseKXNaYY

gävle

halloj! är uppe i gävle idag! Ska spendera natten hos brorsan tillsammans med Ruff. Haft hel dag i skolan idag och tränat inför morgondagens matteprov. Haft svenska med nya läraren för kursen. Känns väldigt bra. Behöver inte lämna in Hans knasiga sem frågor! Så ska vi få en hemtenta om ett par veckor. Anna passade Ruff på förmiddagen! Tack Anna! Hade gått jätte bra! Sen fick jag åka upp och visa honom för tjejerna i klassen som tyckte han va så söt. Éfter det skjutsade jag hem brorsan och Ruff och åkte tillbaka till skolan. Sedan hem igen, hämta ruff och iväg till annastina och träffa jennie och anna. Annastina hade bakat jätte goda semlor!!! Blev väldigt mycket prat om bilar och körkort.

Nu har broder min lagat mat till mig! Hemlagade köttfärsbiffar med egen klyftpotatis och gräddsås! Lyxigt värre :)

Sen ska jag plugga matte inför provet imorgon! God natt!!!

Borsta.se

Fy fan vad irriterad jag blir! I december ringde en kille och erbjöd Daniel en ny tandbortse helt gratis. Jag svarade och sa nej flera gånger men han insiterade på att de var helt gratis. Jaja ge hit en tandborste då. Nån vecka senare dimper den ner i brevlådan och vad ser jag! Jo att för att avsluta abonnemanget måste man maila och avsäga sig det. ARGGGG! Så jag mailar på en gång och skriver namn och adressen. Idag har jag fått ett nytt paket med 3 borstar! och en faktura på 47,70kr. Ja jag vet ingen stor summa men jag använder inte ens tandborstar! Både D oc jag har eltandborste. Så måste man ringa dit nu  och såklart har de endast telefon tid mellan 10-16 så får ringa imorgon.

Ska aldrig med tacka ja till något.

Utmanad

Har fått en utmaning av Maria! Tack så mycket! Så är väl lika bra att ta sig an den!

Regler för utmaningen:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 8 sanningar om dig själv.
3. Utmana 8 personer.
4. Skriv ett meddelande till de åtta personerna så att de vet att de är utmanade.

1. Jag äter godis varje dag.
2. Jag tycker att det är jobbigt att duscha. Jag vet inte varför men jag tycker det! Men självklart gör jag det! Men man är alltid så varm o skön innan man hoppar in i duschen och sen när man är klar så fryser man så förskräckligt, så är håret blött och de lockar sig så fort.
3. Jag biter på naglarna.
4. Jag har tittat på de 5 av de nya Lost avsnitten. Innan de visats i Sverige. Usch fy på mig. Brukar alltid titta på tvn men såg ett av de nya och jag kan bara säga att säsong 5 är BÄST!
5. Tycker att mormors raggsockor är bäst! 
6. Längtar till 22mars som en galning. Thailand here i come! Säger till D att vi ska ha de lugnt och skönt men sanningen är att jag ska dra runt på stackarn varje dag. Inte en lugn stund här inte! 
7. Jag är envis.
8. Jag kan aldrig säga att jag har fel. Enligt D. Hehe titta kan inte ens erkänna det utan att jag behöver skylla ifrån mig. Typiskt!


Nu ska jag länka till 8st! Men Ni som känner att JA de här är en utmaning för mig kan väl göra de! Jag måste ut med vovven nu!

Alla hjärtans dag

halloj! Igår var det alla hjärtans dag som nog ingen har missat! Hade inte planerat ett dugg inför dagen då ekonomin var i botten. Men D hade köpt jätte fina rosor till mig :) Snäll som han är! Så lagade han och Niclas kanongod mat till Camilla och mig på kvällen! Så kikade vi på melodifestivalen som var överasskande bra jämfört med förra veckan. Tycker att de kunde ha delat upp de bättre på de där delfinalerna. Förra veckan var de skit och denna var väldigt många bra. Nåja H.E.A.T gick ju vidare så de va toppen! Läste i tidningen att Peter Stormare och gänget skulle fira nere på White horse här i väsby :) Nåja! Ny vecka imorgon! Kommer bestå av plugg och plugg! Matteprov på torsdag som jag måste fixa! sne är det en veckas ledighet att se framemot!

Makt

pratade med Linda idag när jag åkte hem från Gävle. Höll på att somna vid ratten så hon piggade upp mig med lite intressanta diskussioner om makt. Vad är makt? Är makt bra? Vet inte riktigt vad vi kom fram till men det beror väl på vad man har för makt och man utövar den. Makt för att få folk att göra saker åt en eller att ha makt genom att man måste hota är väl inget jag skulle vilja ha. Men makt och inflytande över mitt jobb, utbildning osv skulle inte vara helt fel.

Vad är makt för dig?

Min D är bra rolig

Igår var jag hemma och slöade hela dagen. Men framemot eftermiddan så började jag baka mina tekakor. Vid 3 tiden kommer D hem och säger att han och Tobbe ska åka och hämta hem hans bil som han har köpt. De har fått låna en kärra så de måste åka samma dag. Jaja åk ni. Strax efter 4 kommer de hem igen. D ser lite filurig ut och jag frågar om de glömt nåt,
D: ja DIG!
J: vadå mig?
D: Jo du måste följa med och köra hem vår bil för Tobbe har inget körkort och de är ingen annan som kan följa med.
J: ja men jag bakar ju! Då får ni vänta tills de är klart!
D: men åhhh
J: ja men gå ut med Ruff och sen får ni varma tekakor.
D: okej då
Ja de hade ju inget annat val. Så jag fick snabb baka och packa en reseväska åt Ruff för han skulle ju såklart med. Sen begav vi oss ner förbi Norrköping till Tjällmo. Mitt ute i ingenstans. Men nu har man varit där med. Så skulle vi ta oss hem och det snöade ganska bra på E4an. hehe och D.s nya bil hade tydligen ingen värme och det blåste rakt igenom(fråga mig inte vad de är för nåt han har köpt) så de hade laddat upp med filtar och jackor. Iaf så var jag lite nervig för jag har ALDRIG kört förbi upplands väsby, och nu skulle ja ta mig hem själv. Tanken var att ja skulle åka bakom D men de körde så sakta så jag åkte före och jag klara det! Iofs var det raka vägen och bara följa skyltarna men ändå :) Var hemma igen halv 12. Så totalt borta 6timmar är ganska bra.

D:s Roadrunner

Ännu en ny vecka

halloj! måndag igen och nu är Ruff 12 veckor! Så idag har vi varit och vaccinerat honom. Gick superb. Sa inte ett knyst! Så fick jag lära mig hur man gör rent öronen. Ännu en kunskap! Har även hunnit jobba ett par timmar. Mysigt med ungarna även om just måndagar består i en lite högre ljudnivå än vanligt. Hmm... och vad tyckte ni om första deltävlingen av melodifestivalen då? Tyckte inte någon var speciellt bra. Blundade man på första låten så var den okej. Men Snälla snälla? usch vad kast. Ingen schlager men som alla verkar säga "de är det som går hem, allt konstigt" nej de där var inget för mig.

Imorgon ska här bakas tekakor efter mammas recept!!!

Att ställa upp för varandra.

Halloj! Kan lova att de här med att gå upp kl 5 verkligen tär på mig. Och att gå och lägga sig i tid funkar inte, jag är en nattmänniska och det är så mycket bra på tv på kvällen! Eller ja.. scrubs :) Men upp kom jag i morse trots 4,5timmes sömn. Halvsov när jag gick på bussen ner till stationen... skulle ta av mig väskan och sätta mig ner precis när bussen börja köra när den plötsligt tvärbromsa och jag flög på killen framför som ramla omkull. Pinsamt! Va en kille som skulle med som kom lite sent, men chaffören behöver ju inte tvärbromsa!

Nåja... sov hela vägen upp till gävle och sen blev det promenad med Elin för att försöka få igång kroppen. Var lite spänd inför lektionen för förra veckan så blev det en hel del diskussioner om vår lärare. Många tyckte han uppträdde spydigt och att han inte hade någon koll på saker och ting(och det hade han inte) Exempelvis så stod det i kursplanen att vi skulle ha inlämningsuppgifter och obligatorisk närvaro som exemination. Men han hade lagt in en salstenta. sen hade han lagt till en bok på kurslistan och ja ni förstår det blev lite upprörda miner. Så en tjej hade för det hela vidare till kursansvarig och berättat att vissa tyckte att han var otrevlig. De sa att de skulle prata med honom nästa vecka om vi fortfarande hade det intrycket.

Iaf så kom vi till lektionen och hade tänkt fråga om tentan och om hans beteende. Hann inte ens börja förrän han frågade om vi hade varit och pratat med hans chef och vem det var som hade framfört klagomålet. Han var chockad. Och det är inte så konstigt att man blir chockad om man inte får en chans att bättra sig. Det blev knäpptyst i rummet och ingen sa något. Alla bara stirrade på honom. Vuxna människor. Slutligen så sa jag att jag det inte var jag som hade framfört något klagomål till hans chef men att min uppfattning från första lektionen var att han var spydig och man kände att man inte vågade fråga saker utan att få en känga tillbaka. Som exempel sa jag att någon hade frågat om Blackboard förra gången och att han då utbristit att DE ANVÄNDER INTE HAN. Iaf så förklarade han att han aldrig varit med om maken under hans 40år som lärare. Fast det framkom senare att de hade han visst. Va nån kvinna som uppfattade honom som spydig. Nåväl spelar ingen roll. Av ca 35elever så var det en som sa något efter att jag hade pratat. Och då sa hon att det inte handlade om blackboard utan om hur han pratade. Men ingen annan! Speciellt irriterad är jag på den person som hade pratat med kursansvarig och som inte hade mage att ens försöka ställa upp och förklara. SÅ DÅLIGT! Speciellt när jag vet vem den personen är. Fy fan, skärpning! Kan väl inte klaga och inte stå för det? Iofs kan jag ju tycka att det var dumt av läraren att ställa en sådan fråga också. Men men eftersom jag nu började prata så kunde någon ha fortsatt, speciellt när nästan alla tyckte lika.

Vi rede ut det mesta och det kändes bra efter lektionen, salstentan blev ändrad till ett rapportskrivande och inga extra uppgifter om man missade en lektion. Bara man lämna in de frågor som ska besvaras till varje seminarium.


Beroende av Bubble spinner!

Läste i metro idag om roliga sidor som man kan besöka i brist på annat. Var en sida där man får följa dansande människor på olika platser i världen. Även en magisk ande som kunde förutspå vem du tänker på. Samt spelet bubble spinner. Provade och blev beroende direkt. Är som en blandning av tetris och beewjeed eller vad de heter. Så snurrar det! Jätte kul iaf! Mitt rekord är 188 så slå det! (säkert inte så svårt) ;)

Bubble Spinner:
http://nanok.com/sb/

Spotify

har glömt och berättat att jag vann en spotify inbjudan av Sara i måndags. Har tillomed glömt att installera tjänsten men nu är det gjort och betyget är mycket väl godkänt. Kommer bli väl använt kan jag lova. Har min favolåt med The Script just nu, The man who can't be moved. Love it!


Vilka j*vla människor det finns!

Halloj! Imorse när jag skulle til tåget såg jag Metros framsiderubrik, "Stockholmare blev offer i bostadsbluff". Min första tanke gick direkt till Emelie, en tjej jag gått i samma klass med ett par år uppe i Gävle och som flyttade tills tockholm för att avstluta utbildningen här. Hon och hennes kille Staffan har bott här i samma område som mig och D under hösten men har letat boende inne i stan. Och så klart handlade artikeln om dem.  

De hittade en jätte fin lägenhet som hyrdes ut av en yngre kvinna. De tittade på lägenheten och skrev ett köpeskontrakt. Kvinnan ville även ha förskottshyra för 6 månader. Eftersom allt verkade helt okej så betalde de in pengarna. Dagarna gick och flytten närmade sig. Samma dag som de skulle flytta, allt var packat och klart så fick de ett sms om "att tyvärr får ni inte flytta in, de har kört ihop sig. nästa vecka blir det av". Jag och D träffade på dem en kväll och de berättade då att flytten hade blivit uppskjuten en vecka. Sen hörde vi inget mer så tänkte att allt har väl gått som det ska. Men tydligen inte då! De började ana oro och kollade upp med hyresvärden och fick veta att det var fler som ringt i samma ärende. Så hade blivit blåsta!Så då stod dom där utan lägenhet, så nu har de bott hos Emelies syster och fått placera deras saker i ett magasin. Fy fan alltså! Vilka jävla människor det finns. Fattar det inte? Hur kan man ha samvete att lura folk. Och speciellt som student så har man det extra svårt. Nej förstår inte hur man kan leva med det, och veta om att man strular till någons liv. Hoppas hon åker dit ordentligt!

Kommer iaf vara repotage om det här ikväll på Efterlyst på tv3 kl.21. Samt så kan man läsa om det på
http://www.efterlyst.tv3.se/ och http://www.expressen.se/nyheter/1.1454310/kvinna-hyrde-ut-falska-lyxlagenheter
samt http://www.metro.se/se/article/2009/02/04/01/0801-65/index.xml

Ursäkta!

Åhh jag är så dålig på att blogga nu för tiden! Men jag har ganska fullt upp och så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Hmm idétorka typ... Nåja Ruff är borta hos faster Camilla denna vecka så det känns oerhört tomt. Men ska passa på och städa och göra fint tills han kommer hem. Och med det menas dammtorka och skura golven, bära ut alla kassar till pappersinsamlingen, tvätta och diska. Drygt nog är det redan tisdag och jag är som vanligt helt slut.

Denna dag har spenderats i "metropolen Gävle" som tågchaffören brukar säga. Var tidig uppstigning som resulterade i en oskön sovstund på tåget med nacken knasigt böjd. Upp till skolan och var redo för dagens intensiva mattelektion. Och visst blev den intensiv. Förmiddagen med prat om mattematikens historia. Visste ni t.ex. att de har funnit vargben som är 30 000år gamla som har räknemönster som påminner om en linjal. Intressant va!? Så fick vi se lite hieroglyfer och kilskrift. Eftermiddagen var det räknepass och det var svårt. Sådant jag aldrig sysslat med tidigare. Typ att man ska omvandla 728 till ett tal med bas fem. Så kan någon förklara det där för mig på ett pedagogiskt sätt skulle jag vara tacksam!

Tågresan hem gick ju ganska bra även om vi blev försenade. Dock var det en tjej som var i min ålder som fick cpryck. Tåget stannade strax utanför uppsala station. Ett x2000 stod på vår hållplats och hade gått sönder när de skulle köra iväg. Så vi fick vänta ca 15min på att ett annat tåg skulle åka så vi fick komma in. Ja iaf, hon börja skrika och sa att de där jävla f*tttågen aldrig håller tiderna. Att det alltid är strul. Så börja hon ringa runt till halva släkten och beklaga sig över att hon skulle missa bussen (det gick en ny efter 30min) så att hon måste få skjuts hem. Så sa hon hela tiden att "Mitt batteri kommer att ta slut FAAAAAN". Alltså, jag förstår om man blir lite sur över att tåget blir sent, självklart. Men att få ett utbrott i en tågvagn? För en 15min försening? Själv har man väntat 2,5timme en gång. Utan utbrott. Och det var ju inte Upptågets fel. Jaja förstår mig inte på folk ibland bara.

Nu ska jag äta hamburgare! Hemma gjorda!

RSS 2.0