Första advent

Har helt glömt bort att de är första advent idag. Ska visa några bilder från mitt pyntade fönster men har inte fått upp några julgardiner. De är beställda så hoppas de dyker upp i veckan! Vad har jag gjort idag då? Jo inget! Legat i soffan och kollat på 2 säsonger av Vänner och vräkt i mig julmust, lussebullar, crisps och lakrits. D kom upp ur sängen vid halv 7 och höll mig sällskap. Så laga vi lite mat och titta på några fler avsnitt. Nu är de strax dags för sängen.

Imorgon ska jag ringa uppfödaren och jobba. Ska planera alla min julklappar också. Börjar redan få ångest över vad jag ska köpa. Är bara klar med julklapp till min "hemliga" vän.

Sov gott




50åringar kan festa

Halloj! Vilken fest det blev igår! Hade ingen aning om att det skulle bli så vilt :) Som sagt D:s morbror Per och hans vän Edis fyllde 50 och hade hyrt en restaurang i sumpan. När vi väl kom dit så hängde det en mistel i dörröppningen som jag inte hade uppmärksammat och glömde bort under kvällen blev det en hel del pussar. Blev så klart tvungen att gå därunder när man skulle på toa. Iaf så blev Camilla och jag tjejerna i baren. Hade ingen aning om att de var där vi skulle stå de närmaste 7timmarna men de blev riktigt kul. Fri bar och Camilla höll ordning. Det var en rolig kväll och jag fick lära känna D:s morbröder mycket bättre och se en hel del annat glatt folk. Kan tänka mig att många kommer vara på våra framtida fester? Bröllop? 30, 40 årsfester?

Lite mer om kvällen då. Det serverades fin buffé, dans och sång. Baren gick varm och vet inte hur mkt folk drack men de va mycket. Fick några riktiga stammisar på både whiskey och tuborg guld och jag blev en hejare på ginotonic. D och Niclas började väldigt lugnt med deras drickande men när de märkte att Camilla o jag inte skulle va med dem så dracks de hejvilt, vilket man kan se resultat av idag. De spydde som f*n igår och D han sover fortfarande.

Tyvärr blev de bara två bilder på mig och de blundar jag på så tänker inte visa dem :) Men kan bjuda på några andra!


Morbror Per/födelsedagsbarnet på danshumör

Daniel och bartender Camilla

Daniel och morbor Freddan

Kristina och morbror Kjelle

Här blandas de drinkar

Stressig dag det blev då!

Har hunnit med nästan allt jag hade planerat! Har fortfarande inte målat naglarna men ska väl hinna det med innan de är dags för festen som börjar kl 18. Det är D:s morbror som fyller 50år och vi har köpt en upplevelsepresent från liveit. En timmerstocksövernattning där man får bygga sin egna timmerflotte och sen åka på klarälven. Låter kul iaf. Han gillar utmaningar :)

Jag åkte ju ner till centrum en sväng. Köpte fina band till mina tänkta godisburkar. Sen handla jag diverse ingredienser och åkte hem och börja baket. Lussebullar och cornflakescrisp! Super gott!!! Sen ringde Jonny och undra om jag kunde gå ut med hundarna. Så efter alla plåtar tog jag cykeln(!) dit. Har knappt cyklat sen jag flytta från Gävle! OVANT!!!

Sen hem och fixa klart mina crisps och nu fixa iordning mig! Strax kommer Camilla och Niclas och Razzel!!!


Saffransdeg och chokladsmet!


Cornflakescrisp



 


Lördag morgon!

Okej känner mig på lite bättre humör idag, eller ganska mycket. D försvo sig och glömde sin mobil. Så nu sitter han väl i bilen och är irriterad över denna dåliga start på morgonen. Min ska bli dessto bättre. Först ska jag äta frukost. Sen göra smet till ett godis recpt jag såg på Leilas Jul häromdagen. Efter det blir det en morgon promenad. Köpa saffran som jag glömde igår. Hem och börja me lussebaket och sen får vi se vad klockan blir. Antagligen hinner jag baka smörkola också. Men måste städa badrummet, tydligen skulle Camilla duscha här idag och ett fint badrum är viktigt när fröken städnarkoman är här ;). Sen ska jag fixa naglarna inför kvällens fest.

Vad ska ni göra idag?

Inget blogghumör...

Hur har eran dag varit!? Min har varit riktigt bra.Men är trött. Tycker jag har ätit oerhört bra denna vecka, hållt mina tider och sovit tillräckligt men nåt gör ändå så jag känner mig hängig. Ledig imorgon och då ska det bakas och städas. Sen fest på kvällen. Ska bli roligt. Men som min rubrik antyder så ligger inte blogghumöret på topp denna kväll så jag återkommer imorgon!

Trevlig kväll!

Goda gärningar och julshopping!

Oj så mycket jag har hunnit med idag! Åkte med tidiga tåget till gävle som ni vet. Lunchade med Maria på Goa. Upp till skolan och hade min virriga redovisning och en hyfsad lektion med bedömning av elevtexter. Jag är nog en medelsnäll lärare när det gäller just bedömning. Ganska svårt o sätta betyg. Så sa vi i klassen t.ex. att den här texten är ett starkt G eller ett svagt VG. Alltså G+ lr VG-. Men de där minuset och pluset syns iaf inte i betyget så känns ju meningslöst! Behövs verkligen fler kriterier tycker jag.

Efter lektionen tog vi bussen till stationen. Fick stå och vänta en stund och då kom en man fram till mig som jag vet jobbar på skolan och frågade om jag också jobbade där. Kan ni tänka er! Jag ser ut som en högskolelärare ;) Tar det defintivt som en komplimang. Sen hjälpte jag en halvt förvirrad mamma med barnvagn till rätt tåg och gav en tant sin reflex som hon tappade.

Väl hemma jäktade jag på stackars Daniel och drog med honom till Rusta. Köpte ljusstakar och julpapper. Sen till centrum där de var "Tomtenatta", julerbjudande och öppet till 23.oo. Köpte en fin glaskula till fönstret, nagellack och sidenband till min klänning. Inga julklappar hitta jag. Så var Andreas Johnsson där och sjöng men de va inget som intresserade oss. Så vi åkte hem och jag har pyntat lite. Ska knäppa lite kort i helgen så får ni se! Måste handla gardiner först bara...

Tidig morgon imorrn och iväg till förskolan!

Sov gott

Live från Gävle bibliotek

God morgon! Står just nu vid en dator i bibblan. Har letat efter ett par böcker som skulle kunna utöka dagens lektion till de bättre men såklart var de utlånade. Nåja, ska leta upp en plats att sitta en stund och sen iväg till Goa och avnjuta en lunch med Maria. Sedan upp till skolan och ha redovisning. Kan inte påstå att jag kan de så bra. kommer väl känna mig rätt dum om någon ställer en fråga som kanske är lätt men jag får hjärnsläpp och inte vet vad jag ska svara . Men så känner väl alla nån gång. Ha en trevlig dag!


Åka madrass och stjärtlapp!

pratade nyss med Camilla som påpekade at jag inte hade bloggat idag så nu kommer dagens och kvällens inlägg.

Oj vad det tar på krafterna! Haft en heldag på förskolan och givetvis var vi ute och lekte i snön nästan hela dagen. Morgon med stjärtlapp, knäppa barnens hjälmar och putta fart när de gungar. Sen lunch med vila och pärla och en eftermiddag med ännu mer lek i snön. Åkte madrass med Linn och hont jöt av skratt. Ni vet sånt där härligt barnskratt! Åh man blir så glad. Sen byggde vi en snögubbe som fick en rosa mössa och en lustig näsa som sedan busungarna på Blå peppra sönder med snöbollar. Var iaf helt slut när jag äntligen fick åka hem. Somna på två minuter på bussen och vaknade vid min hållplats. Gick hem och lagade mat och har legat i soffan och slöat. Pratat med Linda och sen suttit vid datorn och letat info hur man gör tygrosor. Någon som vet?

God kväll!!!


Wieehoo!

Har lyckats få ihop till ännu ett presentkort genom gratis bio. Denna gång valde jag Nelly. Vill gärna ha en fin klänning till nyår och där finns det ju massvis att välja bland. och för er som ännu inte har hittat till gratis bio tycker jag genast ska bli medlem där. www.gratisbio.se och skriv gärna nadeeshanee som värvare så får jag 5 ynka poäng. Sen är det bara klicka runt. Och blir ni medlem kan ni få ett riktigt bra tips till snabba poäng av mig!


Kanske den här söta klänning?

Otrevlig busschafför!

Halloj! Har varit en härlig dag i Gävle med mina kurskollegor. Dock så glömde jag ju min redovisning i skrivaren här hemma så får ta det på torsdag. Kan inte ha allt i huvudet tydligen...

När jag gick till busse i morse så stod de en kvinna med barnvagn och ett par med barnvagn. Inte det lättaste att gå med vagnen när de inte har plogat överallt. Iaf kom bussen och alla kom på. Vid centrum skulle paret av med sin vagn men det var så trångt och en kant i vägen så de kom inte av. Så de började flytta på kvinnans vagn är chaffören skriker "va fan ska ni av eller?" Varpå tjejen i paret säger åt honom att inte va så otrevlig och att de inte kommer av. Att de måste flytta på vagnen för att komma av. Dessutom meddelar hon att den andra kvinnan ska fortsätta åka med så han måste vänta så hon kommer på igen. Han skriker att de är fan tio minus ute. Vilket de knappast är och han lär inte frysa eftersom dörren där fram var stängd. Iaf så kommer de av och då smäller han igen dörrarna och åker! Utan den stackars kvinnan som bara skulle flytta sin vagn. Folk i bussen skriker åt han o vänta men icke! Jävla chafför! Riktigt onödigt!


Har ritat en bild så ni ska förstå bättre.

Bilder på valparna!

Var just in på Annas blogg och såg att hon hade länkat till sidan med alla bilder på valparna. Alltså en av mina valpar! Har jag helt glömt bort att göra så för er som inte har kikat på hennes sida får väl gå in från min! Kolla så underbart söta dom är och kommer va ännu sötare om nån vecka! Har tillochmed ordnat en fotografering av valpen när den är 8veckor genom Camilla. Då kommer nämlingen Happy dogs till hennes företag och fotar de som vill. Så mamma ska fota Mini, Camilla Razzel och vi Ruff! Håller tummarna för super bilder!

Här är iaf länken till min uppfödares galleri på Pixbox!

Redan sen?

Känns ju bra att stinga upp o veta att man under hela dagen kommer att bli försenad. Gick in och tittade på Ul:s sida om tågen och de va redna där 35min sena :) Så får väl helt enkelt åka ner och se vad som sägs. Blir väl som förra veckan att jag kommer till Tierp och får vänta där. Men men jag har nog att göra på tåget så. Har redovisning om Negationer idag. En negativ mening man kan säga. Ex. Jag vill inte bli försenad.

Sen måste jag ju tacka för alla fina kommentarar jag fått om pepparkakhuset! Tack så mycket! Tycker verkligen ni ska prova själva. Köpa ett färdigt paket och sen garnera, för de är det som är roligast!

Vilken härlig snökaosdag!

HalloJ! Vilken dag de har varit! Först sålde jag Wii:t och fick det jag hade begärt så nu kommer det till väl användning hos en liten grabb. Lite tråkigt känns de ändå men men får väl köpa nytt i så fall. Sen klädda jag på mig ordentligt och gick till bussen. Hade hört att det var riktigt snökaos ut med kusten och att allt var inställt så var väl förbered att komma sen till jobbet eller inte komma alls =) Men visst kom bussen bara nån minut sen. Glad chafför va det mer. Men ungefär 1k utanför väsby tog de stopp. Vid Nibble busshållplats körde vi fast och kom ingen vart. Och han försökte verkligen. Så kontaktade han sin central som kom med de smart frågorna: Har du provat köra framåt? Och backa?  
Puckon är väl klart man försöker med allt innan man ringer efter hjälp. Aja där satt vi ett glatt gäng och halv skratta åt situationen. Vad skulle vi ut o göra egentligen!? Iaf så bärgningsbilen komma och vi skulle vänta tills nästa buss. Men efter 15min kom det förbi en annan buss som vi fick åka med ner till Vallentuna. Väl där fick jag vänta en liten stund och vips var jag på jobbet endast 35min sen!

Sen då? Hemvägen? Jo tack hem kom jag ju. Men påvägen såg jag tre bussar som kört fast. Fick stå i vallentuna och vänta och lyssna på halv irriterade människor. Som sagt, jag förstår att man blir less när man får stå ute och vänta. Men det är inte chafförernas fel. Inte vädrets heller för den delen :) Det måste väl snöa antar jag? Förseningar blir det ju varje år och idag var de väl lite extremt. Kan ju tycka att de kanske skulle bygga ett bättre väntrum än de där glashusen som står och drar kallt och blir sönderslagna hela tiden.

Nu ska jag krypa ner i soffan med en kopp thé.

Snökaos!

Herregud så mycket snö det har kommit! Och inte har de plogat! Vet inte hur jag ska komma ut!? Kanske får stanna hemma hela dagen. Nej då är nog ingen fara. Fast D sa att de va kaos på E4 så de va svårt att ta sig fram. Är väl bussen rysligt försenad. Bäst att sätta på sig termobraller innan man går iväg. Nu ska jag ut i förrådet och leta fram Wii kartongen. Är en kille som ville köpa det så bäst o packa ner allt snyggt och prydligt.

Trevlig dag!

Årets pepparkakshus!

Äntligen klara med vårat fina pepparkakshus. Kanske inte blev så som vi hade tänkt men vi är nöjda. Det var svårt! Dessutom gick båda långsidorna sönder så vi fick klistra ihop dem med super mycket smält socker. bara sjävla baket av pepparkakorna tog sin lilla tid. Var mycket knepigt att skära ut bitarna och få över dem på plåten. Ändå gjorde jag nästan alla delar innan D kom hem och de va nog tur :) Han hade ingen finess direkt :) Men desto bättre tålamod när det gällde att sätta ihop allt. Sen va de ju de här med garneringen. Ingen av oss gillar nonstop så de ville vi inte ha. Så jag köpte lite silverkulor. Men hade ju tänkt ha hela taket fullt med dem men de blev för jobbigt.


Limmat ihop långsidorna :) Snyggt va? 

Nu börjar delarna komma på plats!

Snart klart!

All kristyr är på!



Lägg märke till den fina brunnen som D
 så gärna ville ha som jag fixa "tegel" på.

Svårt?

Hittade en liten utmaning. Klarade de inte alls men tror inte att så är tanken heller för den delen. För fixar man de kanske inte hjärnan funkar som den ska? Eller? Lite osäker. Men som sagt prova!


God morgon!

Stackars D försov sig 2 timmar till jobbet idag och mitt tänkta pepparkaksbygge får skjutas upp några timmar. Står på förpackningen att degen ska vara framme i 3-4 timmar innan för bästa resultatet. Så tänkte överasska D med att tvätta! Jobbiga är bara att då måste jag ta bussen ner till centrum och fylla på de där jävla tvättkortet. Men men kläder behöver jag så...

Blev ju inget bak igår kväll alls. Vi hann inte helt enkelt. När D kom hem så åkte vi och handla. Lagade mat och sen hämtade vi vinterdäck som jag hade sett på blocket. Killen bodde i samma område som oss så de va praktiskt. Sen åkt D och bytte däck och jag satt framför datorn och roade mig med att kolla på bröllopstårtor. Nej jag ska inte gifta mig men det va roligt faktist! Sen åkte vi till Jill&Jonny och lånade pepparkaksformar och jag fick även låna 2 stora sminkböcker. Så nu blir de träning av. Vill kunna plocka mina ögonbryn så bra som på salong och även lägga en bra sotning. Får se om jag lyckas!

en liiten förändring

okej var inte riktigt nöjd! Farstutaket var inte så som jag ahde tänkt mig så gjorde en liten ändring. Men ska nog göra ännu mer likt vårt hus i Gimo. Men får skära ut det i degen sen. Men typ såhär blir de!



SÅ sjukt kreativ man är!

Okej ni kanske inte tycker att de är sååå duktigt men jag är så sjukt nöjd! Pratade tidigare idag med Sara om pepparkakshus. Jag har aldrig gjort ett utan det är alltid mamma som gör dem. Men nu när man har eget hushåll kanske de är dags att göra ett försök. Så har suttit och letat lite olika mallar för vill inte köpa en färdig sats. Ska man göra kan man lika bra göra en egen designad :) Kan lova att jag har mätt och provat alla olika delar så de är exakt lika stora. Och bara för att jag måste se hur de kommer att se ut så tejpa jag ihop det :) Smart eller hur? Okej som ni ser så har jag inte ritat ut fönster och sånt ännu men det kommer på det färdiga resultatet. Nu ska jag vänta till D kommer hem så kan vi pyssla hela kvällen! Så kul det ska bli! Är oerhört stolt!


Mitt fina hus!

Det är snö utanför

Trots att persienden var nedragen var det orerhört ljust  i rummet när jag vakanade och visst det var massor med snö! Vårat vardagsrumsfönster går ganska lågt så fortsätter de snö såhär mycket så kommer vi inte se lika bra ut :) Hade gärna haft min lilla Ruff nu så man kunde ut och busa i den första riktiga snön för i år. Men de får bli nästa vinter det. Idag står bakning och tvättning på schemat. Ska försöka masa mig iväg till affären bara. Så har jag suttit o letat gardiner på jotex, hittade ett par men måste höra vad D tycker. Nästa helg är det första advent! Så de är verkgligen hög tid att börja pynta lite grann. Ska förhoppningsvis få åka o handla några ljusstakar imorgon. Önskar mig öven en julgran i år så får se om det kan ordnas!


Lunar borta!

Eftersom jag var in på snyggast idag kunde jag även logga på min min lunar tyckte jag. Såg ju ut som vanligt. Kollade igenom mina bilder och upptäckte många som jag inte ens kom ihåg att jag hade. Så nu är de sparade och min lunar tog jag bort. Medlem sedan den 12sep 2000. Men nu är den borta!

Ska bjuda på mina fina godbitar som jag hittade! Måste säga att de är ju ganska bra med såna sidor. Kraschar datorn finns bilderna fortfarande kvar så d e ett plus.

Fia, jag, Malin,Ewe och Daniela på avslutningen i 9an.

Jag matar en tigerunge i Thailand

Daniel i lumpen 2004

Mini som valp!

Fia och jag på Kreta 2004

Snyggast?

Vilken slödag jag har haft! Inte gjort många knop kan jag påstå. Någon som kollade på insider i veckan? Handlade om nätpedofiler. De hade en tjej som var 23 men påstod att hon va 14 i chattet som gick in på snyggast.se. På 2 timmar fick hon en massa erbjudande om sex för pengar eller sprit eller bara folk som ville sexchatt. Så idag tänkte jag testa hur chattet var. Loggade in som Jennifer och vips på 5min fick jag prata med 14killar. Så till alla att jag var 22 men fick så mkt konstiga frågor. Och de va sååå sjuka saker som kom fram. En kille, ville leka rollspel. Att jag skulle va hans lillasyster och han köpte sexiga unerkläder och tittade på min rumpa. PSYKFALL! En annan ville att jag skulle fixa tjejer åt han som kunde få utnyttja honom.  En tredje sökte en kille som var våldsam till sin tjej.

Är ganska bedrövad över hur många äckel de finns därute. Tycker nog att polisen kunde göra en hel del för att få bort dem. Men de finns väl inte resurser. Nåja, har ni tråkigt och vill sätta dit nån vet ni vad ni kan göra.

Wii till salu!

har bestämt mig för att sälja vårat Wii. Väldigt roligt spel men vi hinner inte spela så mycket längre och inte kommer vi få mer tid nu när vi ska få hund. Så är någon intresserad så hör av er! En mycket bra julklapp! Det som är bäst är att de finns kontroller så 4 kan spela samtidigt.

Har en massa tillbehör också så man får valuta för pengarna. Har kvitto kvar oxå, inköpt för exakt ett år sedan.

Du får: 2 wii motes och nunchuks. 2 rattar, En classic controll och en gamecubecontroll.
Golfklubba, silikonskydd, nätverksadapter och komponentkabel.
Spel: Mario Kart, Exite truck, Wii sports + nerladdade spel som mariokart n64, probotector, mfl.

Pris för allt i affären idag är 5260kr! Då har jag inte räknat med de nedladdadespelen.
Har tänkt mig 4000kr! Så hör av er!

Det blir aldrig som man har tänkt sig...

Vakande i tid! Men inte fan åt jag frukost. nej nej jag måste slå på datorn och surfa runt på diverse sidor innan jag kan äta. Så ligger man efter i matschemat igen! Och ingen mjölk hade vi heller så jag åt en makrillmacka istället. Nu blir det vitaminer och en timmes väntan. Sen ska de tränas!

Vem betalar vad?

Har varit en lång dag...Skola med en lärare som pratar om helt orelevanta saker. Fick tillbaka min tenta från föregående kurs. Ett D i betyg. Ingen höjdare kanske men kan inte påstå att jag bryr mig speciellt mycket. Äldre litteratur är nog inget jag kommer att undervisa i och om jag ska så tänker jag läsa på ordentligt innan. Sen skrev jag tentan under en dag så hade nog kunnat lagt ner några extra timmar men men!

Sen hittade jag klänningen med det stora DET. En svart tub/ballongklänning med lila glitter. Oerhört fin. Men provade den och den såg perfekt ut men kändes ändå inte helt 100. Men har en bra idé om hur jag ska göra om min egna klänning.

Nu har D och jag tjafsat om pengar. Så trist. Jag är mer en person som säger "ja men de är lugnt de löser sig" och de gillar inte D. Han har fått för sig att de är han som får betala och fixa allt annars. Visst han tjänar mer än mig och betalar för bredband och 500kr mer i hyra. Men annars är vi ganska lika. Just denna månad har han betalat all bensin. Nåja... jag tycker inte de är hela världen. Jag vet att jag betalade nästan allt när han låg i lumpen och inte tjänade nåt. Jag får väl försöka jämna ut det i kommande månader. Men D är väl lite orolig att vi inte ska ha råd med hund, resa och kunna leva. Men jag t

Ni som lever i samboförhållande, vem betalar vad och hur löser ni det?

Strålande väder!

Jag vaknade i morse för jag tyckte att jag hörde plogbilen. Tänkte usch, nu måste jag jag pulsa i snön också. Men nu när jag vakna och vika på persienderna så var det torrt på marken, klarblå himmel och solen lyste för fullt! Åh vad glad man blir! Nu ska jag hugga in på min tallrik gröt och sen packa väskan och gå ner till bussen. Har som mål att läsa alla de 30sidorna om Negationer på tåget idag. Har så lätt för att råka sätta på mp3n och drömma mig bort.

Ni vet ju säkert att det alltid finns så mycket annat att göra eller tänka på när det även finns något som man verkligen borde göra. Typ som att städa och diska. Då viker jag hellre kläder eller råkar ringa och prata med någon av mina kära vänner i ett par timmar =)

Vi hörs ikväll!!

Nyttigheter!

Nu har jag just avslutat ett gott kvällsmellanmål! Hårtbröd med avokado, ett ägg och grönt thé. Ska dricka mitt protein nu och krypa ner i sängen! Tänka på vår vovve och fundera lite till över mitt framtida hus. Ja lite kul va? Igår påväg hem hade jag jättetråkigt så jag började skissa på mitt drömhus. Blev väldigt bra! Kan lägga in en bild imorrn kanske! Iaf så har jag en idé om mycket öppen planlösning och ett stort kök. Vill inte avslöja för mycket för då kanske ni stjäl mina tankar :) D tyckte iaf att de var ett mycket bra hus och väl genomtänkt. Ville bara ändra lite på rummen men annars är vi överens. Men det behövs väl sisådär 5miljoner? Så säg till om ni vill skänka en slant till mitt drömhus! Lovar att ni får hälsa på hur ofta ni vill ;)

Gott kvällsmål!

Snart valpägare!!!

Har tidigare varit i kontakt med en mycket trevlig uppfödare av Newfoundlands i Okelbo. Vi står 3a i kö om en brun hund och vill så gärna ha en. Men det är ju inte säkert att de blir några bruna vovvar alls. Men idag fick vi ett mail av en annan kennel som jag har varit i lite kontakt med och de hade fått 10valpar i måndags!!! Av dessa var 4st bruna hanar. Vi har en valp om vi vill. Pratade länge med Angela som är uppfödaren och hon var riktigt trevlig och svarade gärna på mina 1000 frågor och hade lika bra svar. Hon tyckte att jag verkade påläst och att de var bra att jag ställde så många frågor. Då verkade jag som köpare intresserad och kunnig och det är jag också. Tycker jag iaf :) men har väl mestadels Camilla och tacka för alla bra frågor jag kom på. 

Nåväl, i mitten av december får vi åka och titta på valparna. Så har vi nog en sötnos hemma om 8v!!!


utvilad

Gud så skönt de va att få sova ut! Vaknade när D åkte till jobbet men somnade om ganska fort och gick upp kl.10. Så har jag hunnit äta frukost och läst lite om thailand. Är lite orolig för de där farliga maneterna och Anna och Markus ska åka till Koh koh khao och där har de inte rappoterats några fall så funderar på att åka dit. Men de är lång tid kvar till avresedatumet så ska inte stressa upp mig för de där...ännu.

Min hosta och värk i halsen är fortfarande kvar så jag får inte träna. Men hoppas den går över snart... helst tills imorgon. Nu ska jag klä på mig och göra mig i ordning. Sen äta ett litet mellanmål och kila iväg till bussen!


Viktigt meddelande!

Förbjud sex med djur!

Skriv under med ditt namn på denna sida!
Ditt namn kan göra skillnad!

Kaos!

usch vilken dag... vaknade med ont i halsen men tvingade upp mig själv för att åka med tidiga 7.49tåget till Gävle för att hinna lunch med Maria innan lektionen. Väl på stationen är det förseningar som leder till inställda tåg och extremt dålig information om vad som kommer att hända. Men medan folk runt om tappar humöret orkar jag inte ens tänka på det så jag står snällt o väntar. Kom iväg strax efter 9. Men resan slutade i Tierp så där fick jag vänta ytterligare 40min i allt snöslask. Några trevliga damer träffade jag iaf som gärna utbytte ett par 100ord med en :)

Kom upp till Gävle klockan 12 så då gick jag till Goa och åt lunch med Maria. Väldigt gott och efterlängtat. Sen upp till skolan och var en halvtimme försenade. Hann höra Malins avslut om särskrivningar. Tokigt det kan bli egentligen.

Skum banan eller skumbanan
kyckling lever eller kycklinglever
rök fritt eller rökfritt

De är iaf något jag tänker rabbla med mina framtida elever!

Nåja, nog om det. Efter lektionen träffade jag på Anna i bibblan. Jätte kul! Vi hade sällskap ner till stan så vi han utbyta ett par ord. Med genomsura skor och strumpor satt jag mig på halv 5 tåget och det kom nog iväg i tid, men trots de så blev vi försenade med 15min under resan så jag fick springa som en tok till bussen som hade börjat köra men en sååå snäll chafför som stannade och släppte på mig. TACK till dig chaffören!

Jag kan!

Har en så söt tjej på förskolan, Frida. Tror hon är drygt 2,4år. En sån där riktig charmunge som man bara vill krama :) Idag hade vi fått lite nya leksaker till avdelning, däribland Kapplar, ni vet såna där platta träbyggstavar. Jag börjar byga på ett torn där man lägger två åt samma håll och sedan två stavar åt motsatt håll. Och Frida titta och fundera och hämtade stavar åt mig. Sen börja hon att hjälpa mig. Byggde ganska högt o sen rasa det. Så börja vi om och Frida utropar "JAG KAN!" och börjar bygga som en tok. Så byggde hon så högt så högt. Tillslut fick hon ställa sig upp och fortsätta. Så hämta jag kameran och tog några kort.

På eftermiddan när hennes pappa kom så visade jag bilderna och han trodde inte på mig när jag sa att hon hade gjort allt själv. Han blev jätte paff. Lite kul när barnen överträffar föräldrarnas förväntan eller vad man ska kalla det. Barn kan mer än vad man tror!

Minus 3cm!!!

En vecka av min nya diet har gått. Och vet ni vad?! Har minskat 3cm i midjemåttet redan! Från 79 till 76m! Härlig start på dagen! Kan ju säga det att det blev en hel del fusk i helgen. Men ett par promenader och liteproteindryck som D lurade i mig. Jag trodde det var oboy. Han hade fyllt en oboy burk med sitt pulver. Och de smakade så gott. Sen när jag fick veta vad de va så blev jag lite paff... men.. de smakade som sagt GOTT!

Nåväl, nu ska jag strax iväg till jobbet. Eva var sjuk så jag får börja lite tidigare. Men de är bra. Får jag lite lunch och god frukt. Sen hem och köra ett träningspass!


Home sweet home

Äntligen hemma! Vart en lång helg med massvis med hundhår överallt. Ja fy så mycket Baltazar hårar! Vet inte hur många ggr vi har kammat honom men de bara faller mer. Är ju ganska van vid Mini som inte fället ett hårstrå. Och i stort sett hela min garderob består av svarta kläder så lär ju få bunkra upp mer ett tiotal rollers när vi får våran lilla sötnos. Fast tydligen hårar inte newfoundlands lika mycket som leonberger.

Va inte så kul att komma hem och se hela diskhon fylld med disk men nu är den borta. Vi slängde alltihop. Får köpa nytt imorrn. nej då... men de kändes typ så. Så förbannar man sig själv över att man lämnade hemmet i sån oordning. Men nu är det diskat och städat här hemma. Ska vi laga lite kyckling och ris och titta på en film.

Hur ska du tillbringa kvällen?

Lite sent kanske?

Jag är så dålig på att hålla er uppdaterade under helgerna. Mest för att jag har nåt att göra hela tiden. Förstår inte hur folk kan hinna blogga så mycket. Nåväl, igår åkte D och jag ut till östhammar med Baltazar. Tanken ´var att Razzel skulle få en lekkamrat men Baltazar viker inte från D:s sida en sekund.

Idag blev det en trimning på B så han lossa såååå mycket hår hemma hos Camilla. Ja de ärotroligt och ni skulle inte tro mig men de är massvis. Nu är han jättefin och luktar gott. Fast de rasar fortfarande massa hår så blir en ordentlig borstning imorrn igen. Sen var vi hundvakt åt Razzel. Fast han underhåller sig själv, med sina knutar och ben och jaga svansen. D och jag kollade på Planet Earth och lagade mat. Sen tittade vi på Get Smart. Ganska rolig :)

Och nu ska vi sova! Intressant va? Puss och godnatt!

var är mannen?

Min vän Anna hade ett mycket roligt test! Finna en man i en kaffe bild. Låter det intressant? Testa!
Roliga var att de tog drygt 1min och 13s för mig att genomföra detta. var såå stolt över att jag fixa de. Det hör till de ovanliga! Vet inte om de är för att klockan är ganska mycket eller om min hjärna helt enkelt är slö. Men enligt testet så är den slö =) SCROLLA INTE NER INNAN NI LÄST VAD NI SKA GÖRA!

En man gömmer sig bland kaffebönorna.
Den tid du behöver för att hitta honom beror på hur din högra hjärnhalva fungerar.
Kolla uret innan du börjar leta!

Läkare har konstaterat att om du finner mannen inom 3 sekunder är din högra hjärnhalva bättre utvecklad än de flesta.
Om du finner mannen mellan 3 sekunder och 1 minut är hjärnhalvan utvecklad normalt.
Om det tar mellan 1 minut och 3 minuter så fungerar din hjärnhalva slött och lider brist på proteiner.

Om det tar längre tid än tre minuter behöver din hjärnhalva testas igen och igen och igen

OCH JA mannen finns där bland bönorna :) Lycka till!


Och Anna. Jag ser mannen hela tiden nu! Tur att jag inte dricker kaffe. Skulle jag säkert se den i kaffeburken med.

Vilka människor de finns.

Okej jag är inget super fan av "Blondinbella" men ibland(dvs ca 1gång i månaden) går jag in på hennes blogg. Idag läste jag ett inlägg "Varför dagdrömmer jag alltid om höstpromenader?!" Där hade hon lagt in några bilder på en tröja, en ring, jeans, väska och en newfoundland. Var bara för Newfoundlanden som jag ens orkade läsa inlägget och kolla igenom kommenaterna. Nåväl så hade hon bara budgetshoppat en tröja från hm för endast 249kr. Och en hund kunde hon inte ha i storstan. I kommentarena stod de så sjuka saker. Så man börjar ju skratta.

Några kommentarer
J.
Skaffa ingen new foundland. stackars hund. den ska badas, borstas, rastas och klippas klor på. efter en promenad i regnet kan den va täckt av lera ! akta du kan få smuts under naglarna !!!
grymt snygga kläder iallafall. ;)
Martina
Du ska väl bara ha hunden till dina jävla pälsjackor! Du har ju fan inget hjärta människa!
Funderar
Men snälla du. Budgetshopping? För oss som inte är så bortskämd å har överflöd med pengar som dig,så är en tröja 249 kr,en vanlig tröja å ingen budgettröja! Gillade dig mkt i början,men nu börjar du bli precis som alla andra kändisar. Ser ner på oss svenssons. Dubbelmoral förresten det där med miljön som du snackar om! Sluta använd din kaninpäls oxå då!
Linnea
åh newfoundland är ju så fina! jag älskar verkligen de ^^
sen alla jävla bitterfittor som gnäller att 249 kr inte är budget? hallå, hur lite köper ni era stickade tröjor för? 98 kr på ohio eller?
herregud. h&m har ju billiga kläder, men vissa har väl inte råd med budgetkläder.. 

Så kul att läsa dessa kommentarer. Måste ju säga att Blondinbellas tröjköp var riktigt bra och för lite pengar. Möjligen kan man hitta nån billigare på Veromoda eller Gina. Och angående hunden? Låt oss säga att jag inte tror att de är tillfälle för en så stor hund i hennes liv ännu, men säkert sen. Och jag hoppas att hon hittar någon annan ras som hon vill ha. Annars blir det väl en stor efterfrågan på Njuffar och sedan lika många annonser om omplacering lika fort.


Vem kan motså en sån sötnos?

Äntligen fått ett svar!

Okej! Har väntat i drygt en vecka på svar från Spårlöst redaktionen. Okej idag kom det. Två stycket faktist. Va så att i början av september så skickade jag in ett mail, tänkte att de kanske börjar snart igen. Men så förra veckan började reklamen sändas för programmet så jag skickade in en ny ansökan.

De här blev svaret!
Hej och tack för att du skickat in din ansökan till Spårlöst i TV4.
Det är många som skriver till oss och det kommer att ta lite tid för oss att gå igenom alla ansökningar. Om du inte har hört något från oss före mars 2009, har du inte kommit med den här säsongen.
Med vänliga hälsningar,
Spårlöst-redaktionen   
TO THE MOON AB
     

Så nu är det bara att vänta ytterligare några månader. Men visst jag har tid :)

Blir en bra dag!

Okej är inte ett dugg ledsen över att jag missar dagens lektion. Och min mobil har jag förlåtit. Hittade just min träningsvideo som jag har letat länge efter! Så om ett par minuter blir det 20min promenad och sedan ett riktigt workout-pass! Sen äta och plocka undan all tvätt... ligger fortfarnade i ikeakassarna efter söndagens tvätt.


Vilken j*vla morgon!

Pga av min cpmobil så missa jag tåget. Eller hade knappt en chans att missa det för när jag vakna var klockan 10 och tåget vid arlanda. Vöckerklockan ringde helt enkelt inte. Snabbt upp och försöka hitta alternativa resvägar men förstod snabbt att det var omöjligt! Skulle vara framme kl 14 och då ha 1,5timmes lektion. Känns inte helt kul med tanke på totalt 4,5timmes resväg. Får väl tillbaka min skrivning på tisdag då! Aja är iaf utvilad.

Nu blir det sen frukost igen! Men ska ta och träna idag iaf! Så man får nåt gjort!



Trött idag

Vet inte om det beror på kosten eller att det bara har varit en jobbig dag. Huvudet känns tungt och jag är så trött. Varit på kragsta med 1åringarna. Blev favorit på en gång hos två söta pojkar, Simon och Olle. Var falukorv med hemlagat mos idag. Men pga av min kost så blev det bara korv och tomater. Ingen höjdare kan ja säga. Sen var det bara att gå upp till Lunda där de håller på att rusta gården för fullt! Bort med gungorna och det lilla huset. Ska ta ett kort så ni får se hur fint de blev. Har iofs ingen förebild så de är lite tråkigt :(

Hemma nu iaf och har ätit min middag och sitter och tittar på Toppform nu. Tänkte kolla på alla avsnitt. Super bra att de finns på Svt Play!


J*vla grammatik!

Måste först säga att dagens matintag har gått superb! Klockslag har följts och jag känner mig riktigt bra!

Över till redogörelse över dagens lektion och prov.
Jo jag kom ju upp till skolan. Kände mig inte redo men tänkte att visst jag får väl göra om. Spelar ingen roll. Träffar mina kurskollegor som babblar i mun på varandra om allt och man blir ännu mer förvirrad. Så jag höll för öronen ett tag och försökte fokusera på annat. Väl i klassrummet blir det diskussion om att vi tycker att vi har fått för kort tid på oss. Det hade räckt med antingen ordklasser eller satsdelar och fraser. Olle(läraren) säger då att visst de är mycket. Så på sista sidan där vi skulle ta ut de primära satsdelarna och göra en sekundär satslösning så räckte det med enbart den primära. Alltså ta ut huvudsats och bisats. Sekundär är att ta ut allt.

Så får vi skrivningen och sätter igång. Mot slutet börjar Olle helt plötsligt skriva upp förkortningar för subjekt, predikat, direkt objekt osv. Börjar jag fundera? Va skulle vi ta ut allt? Men på tavlan stod de klart o tydligt.
Det räcker med en primär lösning

Men blev lite osäker och orkade inte fråga för jag ville inte ha nåt utdraget svar. Så jag gjorde en primär. Men sen tyckte jag de såg så tråkigt ut så tänkte tat jag skulle glänsa och tog ut subjet,predikat och objekt också. På rasten kommer det fram att hälften har gjort primär och hälften har gjort allt. Så jag frågar Olle vad som gällde. Det stod fortfarande Primär på tavlan. Då säger han: Ja men med primär menar jag att ta ut allt.

Ja men va fan! Förra veckan skrev du vad primär och sekundär betydde. Och du hade ju skrivit på tavlan? sa jag.
Fick till svar: Jaha? men...ja ni har ju gjort lite olika. Så jag ska inte rätta så hårt.
Orkade inte ens käfta emot, och de orkade tydligen ingen annan heller.

Sen skulle han gå igenom satslösningarna vi hade på provet?! Och började skriva meningarna på tavlan. Så sa jag att jag tyckte att vi kunde ta det på torsdag när allt är rättat och vi har papprerna framför oss. De andra instämde. Olle: Jaja de kan vi ju göra. Men så fortsätter han o skriver som om han inte ens hade lyssnat?

FY FAN säger jag! Ska inte bli en sån lärare!

Grammatikprov

Ska strax kila iväg till bussen! Upp till gävle och dagens lektion. Har grammatikprov. Kan ju säga att jag inte alls är förberedd. Dåligt jag vet. Men jag trodde att jag kunde de bättre än vad jag visst gjorde efter gårdagens genomgång. Men men är väl bara att göra om. Inte hela världen direkt. Men lite kan jag. Fattar faktist inte varför man ska kunna alla termer i huvudet? Alla lärare tar väl sig nästan jämt själv en kort genomgång innan de ställer sig o har lektion. Har iaf sovit dåligt. rabblat termer i sömnen ungefär. Konjuktion är... ta tempus på... ta ut satsdelarna...mm.

Aja. Frukosten gick kanon idag. Har hållt tiden perfekt. Nu har jag packat ner en provivashot och en makrillmacka till lunch. Och självklart är äpplet och baren också med. Samt min mp3 med lite ny fräsh musik!

Ha en trevlig dag!!!


Ännu en stjärna är borta....

Camilla ringde och berättade att de hade fått tagit bort Rebuz idag.
Han hade också cancer och det skulle sprida sig fortare än det gjort med Rozzo.
Så de beslöt att ta bort honom.
Världens mysigaste och keligaste. Mamma Camillas pojke!
Kommer ihåg när han för några år sedan var livrädd för mig.
Men han vande sig snabbt och vi blev riktiga kompisar.
Senast i lördags satt jag med Rebuz i famnen. Ja han var en riktig knähund :)
Han gav mig sin tass och jag kliade honom bakom öronen.
Alltid lika hungrig och gjorde alla möjliga konster
för att få en godbit.
Kommer bli tomt utan hans skällande.
Saknaden är stor

En mycket varm Rebuz som svalkar sig så fort han får möjlighet.

Alltid lika glad.

Dagens nyttomiddag!

Japp nu ska jag strax börja tillaga min goooda middag. Har slarvat lite idag. Eller jag skippade 11-målet och åt frukosten där. Annars är det följt till punkt och pricka!

Marinerade kycklingen i olivolja,vitlök och peppar innan jag åkte till jobbet. Nu ska jag skära tunna bitar och steka och avnjuta med mina sex körsbärstomater! Mums!

Uppdatering


Dagens middag

Ny vecka, ny diet!

Nu börjar mina nya rutiner. Dags att minska på sockerbehovet och midjemåttet lite grann. Eller gärna ganska mycket men om sagt de är sockersuget som ska bort! För snart 4år sedan satt jag som bäst och letade studentklänning på nätet. Hittade en favorit på Victoria secret i storlek 0. Passade utmärkt bra! Midjemåttet då var 60cm. 79 idag. De är 19cm på fyra år. Tycker jämt att de är otroligt att deltagarna på Du är vad du äter alltid går ner massa i midjan men det är tydligen inte så svårt enligt D.

Så nu har jag fått en ny diet.  Två veckor att börja med och sen får jag ett nytt. Önska mig lycka till!

Öregrund

Är hemma hos M&P i Öregrund. D har fått varit duktig och jobbat lite medan jag har latat mig. M&P har renoverat badrummet och D skulle sätta upp lampor och en spegel. Blev jätte fint! Har nyss ätit middag, porterstek med potatis. Mums! Nu ska vi äta lite tårta och fira farsdag. Sen bär det av hem till Camilla&Nicko. Titta på film och äta lite gott.

Puss&kram


Jaha ska man behöva dö!?

Här går man och längtar efter resan och var läser man! Jo tydligen finns det en Kubmanet som härjar i just de områdena som vi ska besöka. Krabi, Phi phi och Koh Lanta. Så typiskt. Vill ju gärna i dö på kuppen när bara har längtat efter sol och bad. Den är maneten är farlig och har dödat 2 st och skadat fler. Får hoppas att den inte är kvar i området när vi anländer...

Läs mer här


vacker och dödlig

Inga from Sweden

Haha tänkte att jag skulle kolla om de fanns nån bra musik att ladda ner. Så gick in på ztv och vad ser jag. Över 10000visningar på Inga from Sweden - Inga's XXXmas
Såååå sjukt dålig. Kolla in den! hihi Sara du kommer skratta ihjäl dig. Kanske kommer det en norskvariant också?

Utmanad?

Hmm jag har tydligen blivit utmanad? Tycker oftast sånt här är såå drygt att läsa. Men gör ett undantag :)

Tack Mia för utmaningen!

Regler:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg

7 saker om mig


1. Jag älskar att planera. Vill ju inte vara oförbered?
2. Envis är jag. Som bara den. Men jag är ju Oxe!
3. Sitter just nu o sjunger på Brittans Womanazier
4. Jag hade fel när jag sa att man klara sig så bra utan körkort. De är toppen! Vill inte vara utan!
5. Ja, jag har fuskat på prov/läxförhör. Pinsamt, som den lärare jag snart är.
6. Skulle inte klara mig utan mina dagliga samtal med mina vänner.
7. Jag är ett GODISMONSTER!

Nu utmanar jag:
Sara
Anna
Stina
Timmy
Evelina

Camilla
Lina

Lycka till!

Första betalningen är klar

Har sovit otroligt dåligt i natt. Varit väldigt varm och kännt mig riktigt hängig. Så tyckte jag gjorde mig förtjänt av en lång sovmorgon. 

När jag väl masade mig upp ur sängen vid 1 så ringde jag Apollo och avbeställde avbeställningsskyddet. Ganska odnödigt kom vi fram till eftersom vi bara har beställt flygstolar. Annat om vi hade hotell och resan kostade mer. Har iaf betalat 2400kr i anmälningsavgift. Resterande belopp ska va inne 10 februari.

Efter betalningen var tanken att jag skulle tvätta. Visste att tvättkortet var slut men tänkte fylla på det i kiosken. Så packade två överfulla ikeakassar och begav mig till tvättstugan. ca 200m o gå? Får höra i kiosken att de har slutat med möjlighet att ladda kortet hos dem. Så nu får man åka ner till centrum. HELT stört! Fan va irriterande! Så de va bara att ta mina kassar och gå hem.

Tröstade mig med en ny frukostdrink som jag har komponerat.
En banan
En skopa bär (jag hade hallon/blåbär)
2dl minimjölk
2/3 skopa av D:s proteinpulver. Slow pro

Riktigt gott kan jag meddela. Känner mig redan lite piggare. Har tjatat på D att han ska säga åt mig att motionera mer. Har börjat få världens största mage när jag äter. Och jag vägde 43,7 i 3 dagar! Verkligen inte jag. Jag vet! de är inte mycket MEN de är mycket för att vara jag. Så ska åka med D ner till centrum och lämna alla böcker(12st) och sen promenera tillbaka. Sen har jag tänkt att de dagar jag jobbar ska gå av bussen två stationer tidigare och gå hem. Kommer man lite mer igång. 

Let's face it,
jag är slö!


SATC 2?

Läste en artikel på aftonbladet nyss där Kim Catrall/Samantha har avslöjat att det blir en ny film som ska spelas in under sommaren. Kul! Men sen hoppas jag att de inte blir fler. Även om de är en av världens bästa serier och filmen inte heller var så dålig. De är något med uppföljare...de är ju inte orginallet direkt =)

Ett nytt försök

Okej har skickat in ännu en ansökan till Spårlöst. Inger på jobbet sa att de hade börjat sända reklam om programmet och att man fick söka nu. Så hoppas på tur! Men kan tänka mig att de är ett par hundra som söker efter all upmärksamhet som förra säsongen gav! Nåja! Kan ju inte göra mer än att söka och nu få vänta på ett svar. Annars blir det sommarens stora mål. Någon som i så fall vill följa med? Åka efter sommarens hårda slit med sommarjobb och innan stuiderna börjar igen.


Barnhemmet och en bild på mig i min vagga!



Nu bär det av till Gävle och dagens grammatiklektion!

Stolt över min syster!

Är stolt över båda mina systrar. Och bror med för den delen =)

Men ringde mamma idag och fick höra att Jojje var med i tidningen! Va kul! Så fanns artikeln på Unt! Toppen för internet!
Har iaf enligt artikel en syster som är en mycket lovande guldsmed! Jätte kul! Hon är verkligen duktig. Även min storesyster är ju guldsmed och riktigt duktig hon med. Har hållt på några år mer än Jojje men de har helt olika stil.

Jojje fick för något år sedan pris för Bästa hanverk och fick åka till England och ställa ut. Och i våras fick hon ett stipendium. Så läs artikeln nu!


Jag tror inte ni vet

Denna dag är historisk, den 5nov får USA sin första svarta president. Jag tror inte att vissa förstår vad det här kommer betyda. Jag tror på en förändring, en ny inställning. Inte bara i USA utan runt om i världen. Har gråten i halsen när jag lyssnar på segertalet. När jag ser bilder på människor som knappt tror på det som just har hänt.

Läste i metro igår om vad Sveriges politiker trodde om möjligheten för en invandrare att bli statsminister. Om 20 år kanske? var mångas svar. Vill knappt tro att de är sant. Visst är jag väl nöjd med det styre vi har. Men att säga så inger inget hopp till Sveriges unga. Inget mod att ens försöka.

"We need change" stod det på Obamas valkampanjer. De tog chansen att förändra.

Ljudbildspel från aftonbladet

"Yes we can"




Adverbial?Pronomen?

Riktigt bra lektion idag på nya kursen! Har hela huvudet fyllt med prepositioner, adverb, obestämd och bestämdform, pronomen, tempus mm. Det jobbar på för fullt kan jag tala om inne i mitt huvud. vet inte hur jag ska sortera allt! Ska tenta av första boken om en vecka. Massa kvar att lära så de e bäst att hålla sig vaken och lyssna. Fast jag tycker att Olle krånglar till det oerhört mycket ibland och lägger till och tar upp gamla ord och sätt att böja orden. Ska berätta lite mer imorgon. I natt är det valvaka. Imorgon, den 5nov kan vara en historisk dag.

Tummen upp för Obama!

ögon öppna dig!

Är riktigt trött! Efter min avslutande uppsats i natt var tanken sömn. Men tydligen så ändrades den när jag la mig ner. Då var det tv som gällde. Såklart började Gordon ramseys Fword och jag missade de i söndags så de va bara att titta. Ett inslag var om hästmjölk!? Tydligen var de riktigt stort i Beligen så får väl se när de börjar komma hit. Kanske är gott?

Nu sitter jag här och halv sover. Ja faktist... ska hälla i mig lite blåbärssoppa och klä på mig. Mysa i min varma peakjacka och gå till bussen och bege mig mot Gävle. Kanske är de snö där?!

Okej jag fixa de!

Måste först säga att de känns som jag härmar dig oerhört mycket Anna :) Men men! Vi har liknande liv för tillfället! Har idag eller denna kväll suttit med min tenta. Har vetat deadline i 2,5v men så började jag ju o skriva i går kväll. Skrev 2 sidor. Sen sköt jag upp allt till klockan 19 idag. Tyckte det gick riktigt bra. Men strax innan 22 så fastna jag. Brukar inte hända. PANIK! 1 fråga kvar o svara på och idetorka. Skulle skriva om hur antikens dramer var uppbyggda och jämföra de verk vi har läst. Lättare sagt än gjort. Riktlinjerna vi fått var att skriva 2-2,5 sida på varje fråga. Fick ihop 2,1,5 och ,2,5 på mina 3 frågor. Så de va lite dåligt. Får säkert skriva om på någon. Men men någon gång måste man ju misslyckas. Har ju klarat mig bra hittills! Nya tag imorrn med ny kurs! Grammatik står på schemat 5veckor framöver! Ska bli kul!

God natt på er!


Dagens gärning

Vaknade till vackert väder idag! Kändes toppen! Var vakna väääldigt sent i natt så D fick sova ända till 12, sen tröttna jag och ruskade liv i honom. Sen bar det av mot sthlms city. Målet var att handla en stor påse med kantareller på hötorget. Nåväl! D åkte iväg och hämtade sin bil medan jag sminkade mig och klädde mig i min nya fina jacka! Sen gick jag upp till parkeringen. D hade inte kommit ännu. Såg ett äldre par med en liten hund som stod en bit bort. Hörd eatt gubben mumla något oförståelsebart(heter det så?) till hunden och fatta inte hur hunden skulle fatta de där. Sen kom gubben fram emot mig och gjorde tecknet för att jag var vacker. Och gumman gjorde lika. Så snabb som man är fatta jag att de var döva. Sen ville gubben och hunden gå ner för en lilla trappa som finns vid parkeringen ner till nästa parkering. Gumman var livrädd och ville inte. Och dom grymta och teckna åt varandra. Tillslut gick jag fram o försökte förklara med de lilla tecknen jag kan att jag kunde gå med henne runt parkeringen och komma en annan väg. Vilket gick bra. Gumman såg först livrädd ut, men jag försökte prata och teckna vilket hjälpte. Sen stod gubben där nere och vinkade. Hon blev så glad och pusta ut. (vet inte om hon trodde att jag skulle råna henne eller!?) Sen tacka hon mig och jag hoppa in i bilen.

Väl i stan så fanns de såklart inga kantarellstånd denna dag alls. Så då trösta jag mig med lite glass från Montis(super god) och D köpte fina handdukar från Gant. Gick en sväng på NK och sen åt vi på kungshallen :)

Nu är det tänkt att jag ska börja med min tenta. JA jag vet. Alltid ute i sista stund. Men de är jag. 3 frågor att besvara. De e lugnt. Har ju ända tills imorrn 23.59 på mig :)

ja jag vet vi är jobbiga!

Ja D och jag e fortfarande lite osams. Eller jag är väl den som är den larviga denna gång. När D vaknade så satt jag vid datorn. Klockan var 11 o han fråga vad vi skulle göra. Jag sa att jag ska iaf åka in till stan. Och du ville ju inte följa med. (pga att jag vill åka tåg) Så suckar han o jag blir sur igen.

Sen blir jag ännu surare när han tänker fixa bilen när jag tänker åka till stan. Istället för att försöka bli sams. Så som han alltid har gjort förut. Dvs krama mig tills jag blir glad =) (Brukar inte ta så lång stund.) Nåväl. Nu har vi smsat lite o så skrev jag att de e tråkigt att han aldrig kommer o kramar mig när jag e sur längre som han jämt gjorde förr. Så får jag till svar "ja men du har ju sagt att jag ska låta dig vara när du är sur?" Hade helt glömt bort att jag sa de för nån månad sen. Typiskt! Nåja! Vi blir väl BF snart igen!


Ja vi är KÄRA



Tydligen är vintern här

Och med vintern kommer halkan. Fattar inte att folk blir så förvånade varje år. Man bör väl förstå att om det har regnat och sen frusit på under natten så blir de halt? Eller om de har snöat? Sen så brukar SL varje år varna för att man inte ska stå nära spåret när tågen kommer in. Varför? Jo för att inte de här ska kunna hända. Och för att föraren inte ska behöva sakta ner allt för mycket vilket de måste göra om de står folk nära spåret. Vilket i sin tur leder till lite mindre förseningar vilket i sin tur irriterar folk. Så helt enkelt stå en bit från spåret!


RSS 2.0