Idag är det "arg och less" på allt dagen!

Känner mig totalt avtrubbad! Ingen lust till något! Eller... jag skulle vilja gå på bio, Hell boy men den började så sent i Kista, 21.30, så håller den på 2timmar så är man hemma vid tolvslaget. Nej får nog bli imorgon istället.

Sen är jag så sjukt less på UL, SL och Xtrafiken. Kan de inte bara fixa ett och samma kort som gäller överallt.
Less på folk i klassen som frågar och tjatar om vad,när och hur vi ska läsa till vilka tillfällen. Det finns ett schema. Ja, det är jag som skriver detta! Tjejen med (oftast) nollkoll.

På tåget hem såg jag en stackars unge som blev riktigt mobbad eller vad man ska säga, vid Mehedeby station. Ett gäng 12-14år kanske? som höll fast stackarn, sparkade och tröck ner ansiktet i gräset. Och 2 killar som drog ner byxorna och ja usch jag vet inte vad de gjorde. Varför jag inte ingrepp var för att jag upptäckte dem när dörrarna stängdes och tåget började rulla.

Ett litet ljus i allt var det trevliga smset från Linda som är på Rhodos med kärleken.

Idol 2008

Okej, idolyran är i fullgång och jag har mina favoriter! Iaf bland tjejerna! Tycker dock att dagens program var lite tråkigt. Tycker att de kunde sjunga lite svängigare låtar kanske? Men men, de kommer väl :)

Denna höst är Loulou Lamotte, Anna Bergendahl och Sepideh Vaziri mina favoriter! Alla är de olika på sina sätt(såklart) och har underbara röster! De har sin egna stil och är så olika varandra och ger idol 2008 en härlig mix! 

Tänker citera det Anders Bagge sa till Loulou  "You go girl!"

fulaste jag sett?

Foto från Aftonbladet


Är det här den fulaste sko ni har sett eller? Vem vill gå i skor utan klack? Viktoria Beckham hade tydligen dessa skor i helgen när hon lanserade sin nya parfym. Men de ser varken snygga eller bekväma ut.  Never ever att jag skulle köpa mig sådana!

Klar med tentan!

Med mycket god marginal blev jag klar med tentan. Har inte känt någon press alls att bli klar. Har bakat paj och bullar, tagit promenader och tittat på tv. 6sidor blev det och mycket innehållsrikt enligt mig, inget blahablaha. Hoppas Olle också tycker det :)

God natt Sverige!

helgen


Snart slut på denna helg och jag måste säga att jag har varit väldigt duktig!

Fredagen träffade jag först Evelina och shoppade loss lite med henne. Eller ja försökte iaf. Köpte en stickad kofta, ett linne och en lång t-shirt på Gina. Sen var det otroligt mycket folk överallt så orkade knappt gå in i affärerna. Åt på kungshallen på min favorit Libanon. MUMS! Sen träffade jag Malin och Fia. Blev inte mkt shopping utan vi tog en promenad till gamla stan och kikade lite. Fia blev väldigt irriterad eller upprörd av två killar som satt och tiggde med en lapp där de stod "need money for food and beer" och dessa killar var dessutom svenskar. Oj vilka idioter tyckte Fia och stirrade surt på dem :) Sen gick ci och åt på bamboo city, lite mongolisk buffé men inte i närheten av Java tyvärr. Pratade en massa skit och Malin fick Fia att prova Sushi. Ingen höjdare *hihi* Så fick vi in notan utan att vi hade sagt till 45min innan vi gick därifrån, undrar om de ville bli av med oss? Nåväl, vi gick runt och letade efter en trevlig liten bar för o ta en drink eller två. Hittade en mysigt ställe där alla drack öl. Märkvärdiga som vi är tog vi fina drinkar och bartendern såg lite häpen ut :) Inga öl här heller!

 
Lördagen
började med en morgon promenad med D. Sen skrev vi en handlar lista. Har kommit fram till att i måste bli ekonomsika. Speciellt om vi ska åka utomlands inom en snar framtid. Åkte ner till centrum. Fick en mascara. Lumene blueberry eller va den hette. Riktigt bra! E.M.D var i centrum och signera skivor och det var sjukt med tjejer :) Sen handla vi. Inte lite heller. Så nu är frysen och kylen full. Lagade egna köttbullar och frös in i portioner. Köpte korv och delade upp och massa kyckling. Mjölk, jucie, egen komponerad musli, grädde, fil, grönsaker, choklad, bär, olika pålägg, bröd ja gud vad mycket det blev. D trodde vi skulle handla över 1100 och jag blev lite orolig. Men den slutgiltiga summan blev 752kr! Väl värt pengarna kan jag säga. Tog en kvällspromenad hem till Jonny och Jill och fikade lite och sen hem igen. Jag hade ju tänkt plugga lite eftersom tentan ska in idag men fick för mig att baka en kantarellpaj kl 23.oo. Blev ganska god! Har fryst in ganska många bitar. Perfekt till lunch!


Söndag
idag och jag sitter just ju och skriver på tentan, äter choklad och har precis tagit ut ännu en paj. Kyckling och ädelost! Lite bränd blev den men den såg ljuvlig ut :)


Shopping idag!

Ska snart börja göra mig i ordning och åka in till stan och träffa Evelina, en tidigare kurskollega och ta en fika. Ska bli jätte kul! Sen lite shopping och möta Malin halv 4 vid hötorget. Fia kommer in halv 5 och då blir de säkert lie till shopping och sen ska vi äta thailändskt. Och fint väder är det oxå!!!

Tentaplugg

Igår kväll satt jag en timme ungefär och bläddra igenom alla mina böcker och letade efter korta svar på mina tenta frågor. Har gått 2år på min utbildning och nu får jag min första tenta, som dessutom är en hemtenta. Tycker inte att frågorna verkar så kluriga utom den första som jag blir lite konfundersam med. Men får väl skicka iväg ett mail till gubben och hoppas på ett någorlunda lättförstått svar!

Dagens plan är iaf att äta frukost. Läsa och skriva lite till klockan 2. Ta en promenad (det är strålande väder). Läsa en stund tills D kommer hem. Laga mat och sen lite lite plugg till. Titta på tv och få en godnatts sömn för imorgon blir det en hel eftermiddag/kväll med Fia och Malin inne i sthlmstad.


Mycket som händer nu

Sänder en tanke till föräldrar, kamrater och lärare i Finland där gårdagens massaker inträffade. Förstår inte varför man som 15åring ska få ha vapen. Hoppas på en förändring av lagen. Känns bra att det är lite hårdare i Sverige iaf...


Rozzo

Ja ursäkta mitt uppehåll men har inte vart på blogghumör alls. Det tråkiga samtalet förra veckan kom från Camilla. Hennes hund Rozzo hade blivit så dålig att han hade körts in till Ultuna och man upptäckte cancer. Hemsk sjukdom! Så på torsdagen åkte hela familjen och umgicks med Rozzo och för att ta ett tårfylltfarväl. Men han var så pigg och vetrinärerna sa att de va okej att ta hem honom. Men att de skulle komma in om han blev dålig. Torsdagen gick och sen under fredagen blev han sämre. Beslutet togs och de åkte in och tog bort honom. Så det var en sorglig helg. Ingen Rozze som låg vid soffan. Ingen Rozze som sakta försökte smyga in i vardagsrummet. Har många fina minnen som alltid kommer att finnas kvar. Fanns ingen som Rozzo!

Aldrig som förr

Ett telefonsamtal kan verkligen vända upp o ner på ens liv. Totalt....

De senaste 5åren gås igenom var sekund och minut  för sig... tankarna strömmar och hjärtat skakar. Gråten som tränger sig fram och tårarna fyller ögonen. Faller, de gör de...i timmar

Winnerbäck är min ikväll.


Till er tvivlare

Ja jag kom ut i friska luften och jag gick 10122steg. Mycket bra för att vara jag. Och dagen är inte slut än. Får jag bestämma så ska vi promenera och hämta Snövit.

På resande fot

Jag har just nu många vänner som är ute och reser! Härligt att få lämna kalla trista Sverige och bege sig till varmare breddgrader! Först ut har vi Sara, iofs inte till något varmare land med till grannlandet iaf. Borta på obestämd tid? Hennes liv kan ni följa på hennes blogg. Hon är en flitigt uppdaterande tjej så man kan ju fundera vad hon egentligen gör därborta, verkar ju bara sitta vid datorn?! Nej men lite nytta gör hon nog också! Välkomna till  Saras blogg



Så har vi Jonas och Jakob som är in the land down under. Får se hur länge de kommer att vara borta. Tanken är ett år borta, Men många tror att de kommer vara hemma till jul för att de har festat upp alla sina pengar. Vilket även jag själv trodde. Men tji fick jag. Tydligen har pojkarna skaffat sig jobb och en lägenhet i Sydney, men visst blir det en hel del pimplande kan ja tro :)
Deras resa kan ni följa här


Slutligen kan vi även få följa två andra grabbar på deras upptåg. Linus och Jonathan åkte för 2 veckor sedan ner till Thailand och har redan hunnit med en hel del. Träffat på strippor och gamla gubbar, drukit öl och blivit magsjuk, shoppat och blivit hotade till livet. Undrar hur det kommer att sluta. De ska även ta sig till Singapore och Nya Zeeland och om jag minns rätt lära sig surfa på Bali. Dessa två lintottar kan ni följa ända tills jul på denna sida


Eftersom jag får stanna hemma nu när hösten kommit krypande så får jag väl bege mig ut i spåret en sväng!

Dagens dag

Söndag idag och D och jag ska snart åka in till uppsala. Kolla om vi hittar nåt skoj att köpa och sen handla lite mat och hem och baka hela kvällen. Nyttigt fullkornsbröd och en smarrig paj ska tillredas.

Igår var vi ute och plockade svamp. Hittade inga mängder men det räckte trill en sås. Så grillade vi för sista gången detta år. Helstekt fläskkotellet med gratäng och kantarellsås. Bakade även Saras supergoda cheesecake som fick ett gott mottagande ;)  Carro kom förbi och sen var vi alla igång med att prata barnnamn som vi tycker är fina och som möjligtvis blir våra barns namn :) 

Vad har du för namn i åtanke?

ont...

behandlingen igår var super. Skönaste på länge. Fick höra att jag hade otroligt fin hy men att jag borde dricka lite mer vatten. Visst tänkte jag,klart jag borde...men en annan sak att göra.

Ska iaf boka tid hos en kiropraktor nu! Ska ringa på måndag så jag får de gjort! Märkte igår på den lilla nack massage jag fick att min kropp inte är på topp. Har sjukt ont i ryggen. Ville inte gå upp i morse och åka och jobba. Och när jag sover så sover jag riktigt djupt och tungt. Men känner mig inte utvilad. Idag när ja kom hem från jobbet åt jag 2 mackor och gick sen och la mig. D åkte o träna och hörde knappt när han kom hem 2 timmar senare. Ville fortfarande inte gå upp. Nej usch... de värker.

Nu ska vi snart åka ut till östhammar. Imorrn vill jag plocka svamp och avnjuta kvällen med en riklig kantarelltoast! Mums!

Lyx

äntligen dags för min efterlängtade ansiktsbehanding! Ska få bli bortskämd i 1,5timme innan jag ska upp till skolan! Härligt härligt!!

Not today

Vi klarade oss! Jorden gick inte under som vissa forskare trott. Har iofs läst lite om den där LHC experimentet och tror inte att det kommer bli något svart hål. För hade riskerna varit så som vissa tror bör detta inte ens få genomföras. Och är det så att de är sant så kan man inte göra så mkt. Dumt o skrämma upp folk, speciellt barn.

Skärmde iofs upp Linda idag. Dumt av mig. Fast jag trodde faktist att hon hade hört om de där. Skickade ett sms till mina kära vänner och sa att de var bäst i världen och att jag älska dem mycket.
Fick svar väldigt fort av Linda:

Hej min ängel. Vad gullig du är :) jag älskar dig precis lika mycket och du är lätt bäst :) (det sägs inte att jorden ska gå under idag va? Typ inkaindianernas idé eller nåt? Massa kramar

Hon blev helt hispig stackarn. Men antar att hon lugna ner sig när hon fick prata med sin älskling ;)

Nej nu ska jag ut och gå! Japp de är sant :)


oki, ett till

Måste berätta att  Saras pojkvän har fixat en lägenhet i Bergen! En fin sådan oxå! Så nu blir de sambos när hon har jobbat klart hos familjen. Blir säkert inflytt lite tidigare ;) tror inte att du kan hålla dig vännen min! Kärlekskranka söta Brus.

Kul iaf!!

sökt till Spårlöst

Nu har jag skickat in en ny ansökan till spårlöst. Tycker de är lite dåliga på att uppdatera sidan men jag gjorde en chansning och skickade iväg ett mail. Håller tummarna riktigt hårt nu och hoppas på ett svar.

Ska lägga mig i sängen nu o titta lite på tv. God natt på er!

Ingen bra start

Usch vilken morgon. Först så stänger de av elen utan att de har meddelat det. Så jag fick min sovmorgon men när jag väl vakna och ville dricka te och rosta mackor så gick de inte. Fick inte föra över pengar till fia eller musik till min mp3. Inte lyssna på "vinn Adams pengar" på mixmegapol eller platta mitt hår.  Kommer ner till stationen lite irrterad. Och vad ser man då? Jo, tågen var inställda pga nåt signalfel. Så irriterande att de inte kunde ropa ut att tågen inte skulle gå istället för att bara säga var 3.e minut " Pga ett signalfel så är det förseningar i tågtrafiken"

Satt och vänta i 2timmar innan jag åkte hem igen. Nu var elen på igen så alla lampor lös och datorn och tvn var på. Fick för mig att jag skulle spela lite bingo på svenskaspel.se. Inte gjort det förut men tyckte de verkade lite kul. Laddade på med 100kr och dem spelade jag upp ganska fort på 9an. Var så sjukt nära att få bingo flera gånger. Sitter där med ett nummer kvar och väntar. Men så klart fick Håkan, Anneli och Anette bingo före mig. Men fick ett ragg iaf :) Nån snubbe som hette Fredrik ville bjuda ut mig om han vann en liten slant. Ville att jag skulle möta honom på tcentralen kl 18. Han skulle ropa BINGO då så är det nån som råkar va där och hör nån idiot skrika så vet ni att de är Fredrik :)

Nåväl! Nu ska jag skicka efter en biobiljett från gratisbio.se


Så gott

Jaha hemma igen efter ännu en dag i köket på kragstalund. Har bakat bröd idag med och det blev godare än någonsin!!! Saftigt och nyttigt! kan ju försöka ge er ett recept men jag gör mest vad jag själv tror blir bra.

1dubbel torrjäst
1l varmt vatten ca 40grader
1l vetemjöl
3dl rågsikt
3dlrågmjöl
3 rivna morötter
1dl ljus sirap

Sen kan man ju enbart använda en sorts mjöl om man vill det. Men som sagt prova sig fram är bäst! Kanske lägga till lite extra morötter eller lite flingsalt? Och lite extra mjöl kan de bli, degen ska inte vara för kladdig bara. Sen ska den jäsa ca 40min. Sen är de bara att forma limpor och lägga på plåten och in i ugnen i ca 40min på 175grader.
 
Njut

Städning pågår!

Ja idag är det storstädning! Iaf i köket :) Ska damma och torka överallt. Nej men nu när jag har flyttat tillbaka alla grejer och vi har rensat ut så kan de behövas damma ur besikslådor och hyllor i köket. Får ta vardagsrummet imorgon tror jag, om jag orkar. Ska sätta D i arbete när han kommer hem från gymmet :) Stackarn. Jobbat hela dan o sen hem o städa :) Fast jag har också jobbat och jag åkte tidigare i morse. Jaja tillbaka till köket...

Städning

usch håller på o sorterar ut och kastar en massa skit vi har samlat på oss under åren. Dataskärmar, bord,fläktar,tavlor, tangentbord, ä sängbord ,ännu fler tavlor och kartonger. Nu åker allt till tippen imorgon! Så ska vi lasta in nytt skit i förrådet =) Men det blir mer plats här hemma iaf!

Gefle

tillbaka upp till gävle idag igen. Lektion mellan 13 och 16. Halvt jobbigt känns de som. Måste läsa lite nu när jag sitter på tåget och så ska jag uppdatera min ny inköpta kalender!

Ska in på åhlens när jag kommer fram. Köpa ett duschdraperi! Får besök av Camilla och Nicko och vovvarna på fredag och kanske D:s brorsbarn Emelie och Benjamin. Måste se lite fräscht ut här hemma :) Var över till Emelie igår med en massa kläder jag inte ville ha längre och några väskor. Hon verkade glad och de är skönt att de kommer till användning. Gav bort min favohöstjacka som jag köpte i 8an! *hihi* Men den va en favorit som passade mycket bra fortfarande!

Dags för frukost!
Over and out!

Grattis syster!

Idag fyller min kära syster Jessica 30 år! Grattis Grattis! Snart flytt in till Linköping. Ska verkligen försöka hälsa på oftare än vad jag har gjort tidigare! Lite dålig på det! Men du betyder så mycket för mig även fast du är där och jag är här!

Grattis igen iaf!!!

Mitt första bröllop!

HalloJ! Vilken helg det har varit! Har fått gått på mitt första bröllop. Brudparet var D:s kusin Jessica och hennes sambo David. Jessica pluggar till socionom och är skådespelerska och David vet jag inte riktigt. Har gått på Handels och spelar i ett band. Har bara träffat dem 2 gånger men de är underbart snälla och trevliga båda två. Ett riktigt kärlekspar!
Själva akten var vid vattnet och de kom åkandes i en liten roddbåt. De hade skrivit musiken själva. Och alla låtarna var så fina! Speciellt Davids låt, jag hoppas att du vet var så vacker! Tårarna strömmade ner för nästan allas kinder.

Går att lyssna och se Jag hoppas att du vet

Sen var det skål, riskastning och gratulationer till brudparet och sen började middagen som bestod av en kall buffé med mycket gott! Fick trevligt sällskap vid bordet och fick lyssna på massvis med tal. Några lite väl långa kanske :) Träffade på många av D:s släktningar. Bara trevliga, ärliga och sociala människor. Känns så bra att veta att man kanske kommer bli ingift i en så underbar släkt! :)

Brudparet "Nu får du kyssa bruden"-kyssenDaniel och JessicaDaniel och jagCamilla och jag
Smarrig tårta

RSS 2.0