Lite bilder!

Ja jag måste ju självklart berätta att D har fixat datorn! Så nu kan vi återgå till det dagliga bloggandet! Så tänkte bjuda på lite bilder från de senaste veckorna! Först och främst cocktailparty, sen från Wallmans och någon mer på Ruff. Tog sisådär 100bilder på honom så =)





Snygga va?

D:s arbetskollegor Tobbe och David

Hemma och inte alls sliten!




Ruff sitter i buren och inspekterar




Mona Lisas leende

God kväll! Sitter och kikar på Mona Lisas leende med Julia Roberts. En favoritfilm! Tycker faktist den e riktigt bra, innehåller mycket historia, konst(som jag inte kan ett dugg om) och en flickas framtida drömmar. Känner bara att det är tur att man inte var uppväxt på den tiden. Hade säkerligen inte studerat på högskolenivå, rest runt och haft en hel del arbetserfarenhet.

Annars har jag städat och bakat muffins idag! Handlat en kjol för 25kr. Kassörskan gjorde fel när jag skulle betala. Lämnade fram 100kr för en kjol som kostade 75kr och fick tillbaka 75kr. Fast jag upptäckte inte de förrän jag kom hem och kikade på kvittot. Så har jag handlat lite gott inför fredagen. Bakpotatis med goda röror.

Skönt o vara ledig!

Sitter nere på bibblan just nu. Ingen fungerande dator hemma så man får ta det man kan. Igår var jag hemma hela dagen. Rensade ut en massa skit ur skåpen och packade upp alla julklappar. Provade nya dammsugaren och spenderande eftermiddagen i sängen med att titta på film. Imorgon är det ju dgas för nyårsafton igen. Otroligt så fort året har gått. Ska göra en sammanfattning imorgon har jag tänkt. Och jag vill lova att 2009 kommer innehålla en massa trevligheter!


Besök hos Ruff

Halloj! Ska göra ett lite kort inlägg nu! Idag har Daniel och jag varit till Ålyans och besökt, tittat och kelat med vår egna sötnos Ruff! Fast idag var han inte lika livlig som sist. Han var mer observant på syskonen och på allt omkring sig, och de är klart när man får vara ute på gården och leka. Mycket roligare än att vara inne.

Helt galet bus med Daniel

Ruff till höger med sin fina fläck

MAAAAT

GALEN!

Vart hamnade jag?


Fundersam?

Shopping

Halloj! Bloggar en snabbis hemifrån Camilla&Nicko. Här spelas det tvspel, gears of war2 och Camilla och jag liggr o soffan o tittar på, mätta och belåtna. Blev en heldag inne i Uppsala med besök på gränby och ute i boländerna. Köpte en dammsugare, ultra silencer så hoppas den är bra nu! Köpte även underbart sköna mjukisar till både mig och D och så handla vi den goda maten som D har lagat. Oxfile, med potatiskivor och kantarellsås! Smaskens!

Åter till soffan nu!

God annandag!

God morgon! Ska alldeles strax åka in till Uppsala och inspektera årets mellandagsrea. Målet är en dammsugare och en korg till Ruff. Hittar säkert något mer intressant.

Igår var vi hos mamma och pappa halva dagen, åt och spelade kort och hjälpte mamma med hennes mp3spelare. Sen skjussade vi syrran och hämta Carro och begav oss till sandika. Spelade ännu mer kort och lekte kategorileken. Vid 23 åkte vi till bowlan i tron om att de skulle gå fort i kön eftersom vi hade förköpsbiljetter. Tydligen hade fler samma tanke och de tog år att komma in. Väl inne var de fullt i garderoben så då fick jag gå ut med jackorna i bilen och då var de plötsligt ingen kö alls?! Inne träffa jag på diverse människor. Människor som man inte sett på länge som tvingar sig fram för att säga hej, sen har de inget o prata om så de blir pinsamt tyst. Människor som vinkar och kramas. Människor som är oerhört falska. Människor som man knappat känner igen. Iaf så är det tillräcklit att träffa dessa människor 1-2ggr om året. Juldagen och midsommarafton.

Sara var där så dansade lite med henne och så titta vi bara på folk. Fick foten sönderstampad av en tjej på klackar och ont i knät har jag då en kille ramlade på mig 3ggr. Vet inte varför men jag är ju ganska liten så de ser väl mig som ett lätt mål =)

Jaja hörs lite senare!

God Jul!

God jul till alla er därute!

Vet att de var längesen sist men har haft en krånlig dator och ett lika krångligt internet. Har iaf haft en toppen vecka med cocktailparty, wallmans, jobb och mys med familjen. Just nu är jag hemma hos Camilla&Niclas. Har öppnat många fina paket. Fått gåstavar, kloklippare,glas,löpare,kokbok, bokställ, necessär mm. Och Daniel och jag fick en digitalfotoram. Kanon bra! Kommer rullar 1000tals bilder på allt möjligt kan jag lova!

Nu ska vi spela lite tvspel.
God jul!

Köket idag!

Halloj! Idag har jag tillbringat största delen av min tid i köket. Har lagat tomatsoppa till alla barn på förskolan. Bakat 4 enorma limpor och så har jag bakat här hemma till morgondagens cocktailparty/födelsedagsparty hemma hos Malin för Linda och Sara. Har gjort pizzabullar som blev SÅ goda. Hoppas alla andra också tycker de. Annars blir de bara fler till mig ;)

Sen har jag varit ner i centrum och handlat några julklappar till pappa och presenter inför morgondagens presentlek.

Pizzabullar


Fick även en till julklapp från ett av barnen idag.
Tack Eva med familj!
Undebart goda saffranskorpor!

Juldagen?

Camilla ringde för en stund sen och frågade om hon skulle köpa biljetter till Bowlan i Östhammar tills juldagen. Var där förra året och inte var de väl nån direkt höjdar kväll men kanske blir bättre i år. Har iaf en biljett nu så kommer nåt intressantare på tal så kan man ju bara ändra sina planer. Är ju lite sugen på o träffa linda, malin, fia o sara också!

vad ska ni göra?


De är ju för söta!

Idag har jag haft en heldag i köket! Lagat fiskburgare med koktpotatis och sås. Barnen på Grön har stått och kikat och Carl har sagt säkert 100ggr  " eHH du kööööket? Neeee Rita borta, Du mat?" Så ser han så där super ulliggullig ut med huvudet på sne! SÅ lik Linus Lövström (ni som vet hur han såg ut som liten). Sen fick jag ett fint paket av Liva,Tim och Novalie! Blossa 08 glögg och en liten chokladask. Så snällt!


Ett tag till

Halloj! Idag hittade jag en lägenhet på bostadsbyte. En trea med uteplats. Tyvärr var uteplatsen mot en gångväg som D inte alls vill ha så de blir inget. Så får väl bli kvar här ett tag till. Annars har jag varit i snöiga Gävle idag, haft lektion och pratat Ibsen och Stringberg. Sara, skulle ha behövt dig idag när vi skulle ha läst Ibsen- Et dukkhejm. Fattade typ NOLL! =) Nu ska jag kila iväg till tvättstugan och sen blir det tidig natti. Ska laga mat på Lunda imorgon.

Trevlig kväll!

Dags att sova!

Halloj! Denna dag har bestått i att slå in julklappar, diska och passa ungarna på förskolan samt att låna böcker på bibblan och träffat D:s faster en stund. Nu har vi lyssnat på några skivor som D har köpt och "hört" sååå bra ljudet är i högtalarna. Hade en demonstration för D:s mamma och kille igår som kanske blev lite sugna på o köpa riktiga högtalare. Är väldigt stor skillnad faktist. Nåja! Nu ska jag krypa ner i sängen i våra nya lakan från Ellos! 149kr och super fina och sköna!!!

Fina va!?

Ålyans Be here to stay

Hemkommen från en underbart härlig förmiddag hos Angela och alla hennes valpar!!! Kom fram gjorde vi fast inte efter Eniros vägbeskrivning för den stämde inte alls. I valprummet kröp det 10 små sötnosar som kissade och busade omvarannat. Tyvärr säger jag redan nu så blev bilderna inte alls bra! SKIT KAMERA! Men vi filmade ganska mycket när de busade och provsmakade våra fingrar. Vi valde en chokladbrun hane som fått namnet Ålyans Be here to stay, som inte var den största men han hade en tjock liten mage och en fin vit teckning på bröstet.

Samling

Ännu en att lukta på

Ruff

Ruff

Ruff

Vadå trött?

Ruff och en av syrrorna

Tack för besöket men nu är det vila!

Första titten!!!

Halloj! Nu ska vi iväg och titta på valpen!!! Lovar att uppdatera med bilder så fort jag kommer hem! Vi har med och ett par presenter till valpen oxå! Trevlig dag!

What a nice party!

God kväll! Tänkte uppdatera er lite om dagens aktiviteter! Vaknade sent för D tyckte han förtjänade en sovmorgon eftersom han hämtade mig inatt. Just de festen!? Måste jag ju först nämna lite om! Först var det lite glögg och sedan satte vi oss till bords. Julbord var ordnat och vi åt som bara den. Själv hade jag inte ätit sen halv 12 så jag var riktigt hungrig. Sen kom tomtemor på besök och vi fick alla varsin julklapp med tillhörande rim. Mitt innehöll en söt liten houngsburk! Perfekt till bakning =) Annat tomten delade ut var manikyrset, dörrmatta, skärbräda, ljusset mm. Otroligt vad mycket man kan få för 50kr. Efter det dukade jag upp med knäck och saffransmuffins och Linda hade ordnat sångfrågesport. Jag var tillsammans med Louise, åttisarna hette vi mot bland annat töntarna och seniorerna. De va väldigt svåra låtar och en hel del 70-80tals musik, inte alls vår genre då Louise gillar hårdrock och jag RnB. MEN vi lyckades skrapa ihop 32p av  44p och kom på delad första plats! Sen kom jag med min roliga kategorilek som blev väldans populär. En massa skratt och så välte vi julgranen av någon konstig anledning 2ggr. Iaf en toppen kväll och jag tycker så mycket om mina kollegor!


Julgranen som välte.

 Tomtemor

Eva Louise och jag

Eva har fått ett stort paket

Linda och Yvonne

Åsa och Carina

Eva och Jenny

 Inger och Ingegerd

Så nu har ni sett alla på mitt jobb utom Rita och Annamaria! Nu ska jag äta knäck som D och jag gjorde alldeles nyss!

haha lite överdrivet!

HalloJ! Internet funkar just nu och jag är hemkommen från kvällens julfest emd jobbet som blev riktigt lyckad! Har skrattats en hel del! Ska berätta mer imorgon! Sen ber jag om ursäkt för alla dessa inlägg som blev lika. När jag surfade med min mobil så kom det hela tiden upp en ruta om att det inte fungerade att skicka informationen. Så jag prövade sisådär 10ggr och nu när jag kom hem såg jag att de blev en hel drös med inlägg. Ska inte lita på den informationen igen iaf!

God natt!


På prov

Hej hej! Här kommer ett test inlägg från mobilen! Hoppas att de kommer att funka. Sitter just nu på tåget och är strax i väsby. Sen ska jag hem och fixa till mig innan de är dags för julfest med jobbet! Grattis även till Sara som fyller år idag! Grattis grattis!

Julbak hos Fia

Halloj! Ledsen för att jag inte har uppdaterat på länge, men datorn hemma har fått virus som påverkar uppkopplingen. Så nu är jag hos Fia och har julbakat så jag passade på att låna datorn en snabbis så ni alla ska få veta vad som har hänt med mig om ni har undrat =)

Idag har jag varit och klippt mig. Blev riktigt nöjd. Sen åkte jag till Fia och vi har bakat chockladknäck och saffransmuffins. Riktigt gott blev det! Nu tittar vi på unga mödrar och sen ska jag hemåt! Imorgon blir det skola och sedan julfest på jobbet!

Trevlig kväll!


Vilken trevlig dag!

Halloj! Hemma nu efter en heldag på förskolan! Tydligen var det 50års fest på kvällen för min chef Lena. Hon bjöd på glögg,mat och tårta. All personal från alla tre skolor var där så det var riktigt trevligt! Indiskt tema var det och alla fick en prick i pannan. Så sjöng vi alla sånger som fanns i sånghäftet och chef Göran hade även skrivit en fin låt om Lena som han framförde. Sen sjöng vi ytterligare ett par sånger och Carina höll ton hela tiden =) Sen kom vi in på Staten och kapitalet och sen spårade det ur =) Blev lite mkt vin kanske. Viskleken lekte vi också och tydligen var ordet "Glass" men blev till slut "Klas sulor" vilket ingen fattade hur de kunnat bli så. Ingen vågade erkänna sitt misstag :) Sen var de roliga slut och D hämtade mig. Fick även en julklapp som jag redan har öppnat. En ryggsäck och två termomuggar! Kan komma till användning om det nu vill komma lite snö!?

Nu ska vi titta på "Det"!

God natt

Ny musik i mitt liv

Kanye West - Heartless
T.I feat Rihanna - Live your life
kan det bli bättre?
God morgon! Låg vaken till halv 4 i morse och funderade över allt möjligt.
1.Vad jag skulle skriva i bloggen.
2.Hur det blir när Ruff kommer.
3.Hur bra mitt liv egentligen är.
4.Musik jag vill ha.
5.Vad vi ska göra på thailandsresan.

Vad kom jag då fram till?
1.Jo idag ska jag nämna lite om helgen i bloggen, hur tentan gick, och framtida händelser.

2.Sen kommer det gå bra med Ruff. En massa träning och lika mkt kärlek är vad som behövs!

3.Här funderade jag mest! Var på "fest" i helgen. Mycket trevligt men jag är så tacksam att jag inte bor kvar i Gimo. Menar inte att jag "ser ner" eller något liknande på de som bor kvar där men är glad att inte jag gör de! Fick en fråga av en tjej på festen om jag inte skulle skaffa barn snart? Nja om några år kanske svarade jag, då fick jag ungefär de här svaret "Jaha? när alla andra redan har skaffat barn? Då kommer barnet inte få några jämnåriga kompisar."  Förstår inte riktigt hur människan tänkte. Tror hon att bara för att de råder babyhysteri i Gimo så måste alla skaffa barn för att ens kompis gör det. Har som sagt inget emot att andra skaffar barn! Jätte kul MEN det passar inte in i mitt liv just nu. Tänker inte skaffa bara för att alla andra gör det?

4. Musiken har jag fixat idag så nu är jag SÅ nöjd!

5. Thailand blir underbart. Ska vänta på rapport från mina nära o kära om tips på vart vi ska åka. Och så ska jag äta pomelo! Köpte en igår på ICA men den smaka f*n!

Nu ska jag till bibblan!

Hemtenta

Nu är jag hemma och har just satt igång med min tenta! Alltid i sista minut. Denna gång ska jag göra en bedömning av 3 olika elevtexter och sätta betyg på dem. Har redan hunnit läsa de tre texterna och skrivit kommentarer så nu ska allt bara in i dokumentet. Betyget jag satt blir nog IG, G och VG på dessa texter. Sen ska jag jämföra 2 bibeltexter. Det blir nog klurigare! Drygt 4 timmar kvar till inlämning! Trevlig kväll!!!

Kort rapport

halloj! Nu är jag i Östhammar. Har varit en en lång men mycket trevlig dag! Tänker berätta lite kort om den! Började dagen med hundmässan i Älvsjö. Sett otroligt många fina hundar och inhandlat en tunnel till Ruff och en liten pläd. Klappat på champion Tudde och pratat med trevliga hundägare.

"Tudde"- Black Baloos Giant superman

Så var vi även förbi vid bichon frise torget och fin en fin bild!


God natt!!!

Fredag kväll!

Äntligen fredag! Har varit en låång arbetsvecka men nu är den över. Idag hade vi lite julmys och de äldre barnen klädde granen,spelade julmusik och hängde upp pepperkakor i fönstren. Vi på grön ritade och dekorerae våran pappersgran. Nu väntar jag på att D ska duscha klart och vi ska få åka och handla! Är ruskigt hungrig fast jag åt massor av den goda potatisgratängen Rita hade gjort! Nu har jag plockat fram en påse kantareller. Sugen på lite rostas eller oxfilé så får se vad de har nere på affären. Ikväll/natt tänkte jag börja spåna lite på tentan. Men får inte bli för sent för vi ska upp ganska tidigt. Det är ju hundmässa imorgon och vi ska inhandla lite saker till Ruff. Klockan 10 börjar även utsällningen av Newfoundland så ska försöka va där och hinna se det så som sagt får inte sitta uppe sent.

Vad ska ni göra då? Titta på idol kanske?

Känner suget

efter godis...så jag blev tvungen att åka ner o köpa en påse salt och blandat. Skönt nog räckte det med 4 bitar så nu ska jag lägga undan påsen inte för att de inte va gott, utan att jag är nöjd. Helt otroligt! :) Sen blir de hell's kitchen och sova. Tidigt upp imorgon! Ska serveras potatisgratäng med kassler imorgon på förskolan! MUMS!

Sov gott

Jag hinner knappt

Halloj! Har knappt hunnit blogga den här veckan! Har fullt upp med att vikariera på förskolan på alla avdelningar. Mycket passande att jag har varit "ledig" just den här veckan som egentligen skulle ägnas på hemtentan. Men imorgon slutar jag 16.30 så ska hem och plugga då hade jag tänkt. Idag provade jag även min nya jacka som jag fått av förskolan. Jag valde rödfärg och den va riktigt snygg och praktisk =) Lite stor men vad gör de. Till våren kan man ta ut fleecen som är i så blir den lite svalare. Ska knäppa kort någon dag. Nu ska jag börja laga mat och krypa ner i soffan och ringa några samtal medan pastan kokar! Ikväll blir de Hell's kitchen! Börjar närma sig final!

Se inte...

Mumien filmen(3) som kommit ut på dvd. Hyrde den idag och de måste väl va en av de sämsta jag sett på länge?! Annars har jag legat och socit en lång stund efter jobbet. Känner mig inte 100%. Säkert bättre imorgon! Så har jag hämtat ut mitt paket från Ellos med mina gardiner. Beställde vinröda men vet inte riktigt om de va de? Men de va snygga :) Ska sätta upp dem imorgon så ni får se! Nu ska jag titta på Insider!

God natt


Ny lärarutbildning?!

Jaha nu har det tydligen kommit på förslag om en ny utbildning för lärare med start 2010. Verkar ju ganska bra med tanke på att vår utbildning saknar en hel del enligt mig själv. Som de nämner i artikeln är de didaktiska kunskaperna något som bör ses över då det råder stora brister i hur man lär ut.

Här kan ni läsa artikeln

Nu ska jag iväg till jobbet!

Babybomb!

God morgon! Igår var jag in på akademsika och webbisar och kikade lite. Och verkar råda babybomb ute i Gimotrakterna :)

Så grattis till nybilvna föräldrarna:
Sandra Werme och Fredrik Sedvall till Nellie 
Maria Pettersson och Henrik Hansson till Oliver
Maria Holmdahl och Ronny Åström till deras flicka.

Ond?

Anna hade ett roligt test på sin sida som hon fått av en kompis. Hur ond är du? http://www.testportalen.se/ondtest.php



Det ruvar en ondska i ditt hjärta även om du döljer det väl
Jag är 32% ond!


Finns även en massa andra tester att göra på den sidan så rapportera gärna hur de har gått!

Okej har redan hunnit göra några fler tester!
Superhjältetestet: 52% Robin - Du är ung och akrobatisk och tycker om att stå i rampljuset men kan även ge ära åt andra.
Reflextestet: Din reaktionstid var: 0.235 sekunder. Bra jobbat!
Skrivmaskinstestet: Medelnivå - Resultat: Du skrev en mening med 10 ord på 9.063 sekunder, med en hastighet av ungefär 66 ord per minut!

Knas på bloggen!?

Innan jag åkte till uppsala idag så skrev jag ett inlägg men tydligen har det inte publicerats fast de står att de har de. Knasigt! Första gången de har varit problem med blogg.se för min del. Håller väl tummarna för att de fixar sig och att de här inlägget syns.

Iaf har jag tillbringat förmiddagen med Linda inne i Uppsala. Tanken var att hon skulle lämna blod. Så vi gick i regnet upp till Akis men väl där fick hon inte lämna, varför? Jo hon har haft halsfluss och det skulle gå 14dagar sedan avslutad medicinering och de hade bara gått 12. Så vi fick vackert promenara tillbaka. Köpte en julklapp till mamma så de känns ju bra. Ska nog beställa resten. Sen hade de öppnat stockhome lr va affären heter brevid Rut mfl. En riktigt bra affär som liknar household och designtorget. Så de va ett plus för innerstaden. Sen hitta jag en så fin svart klänning på Veromoda men så fanns den inte i min storlek. Och i väsby hade de inte ens den. Får leta vidare. Linda och lunchade på Unico, en god sallad och pratade om det kommande cocktailpartyt som hon och Sara ska ha. Ser framemot de. Tänkte att vi kanske kunde leka paketleken som jag introducerade på mitt sexparty. Så ska föra saken vidare till de andra. Alla "par" måste köpa 3minimini presenter dock. Men de borde inte va några problem?!

Nu ska jag vila lite!!!


Morgon med Björn!

God morgon!
Vaknade kl 8 av att de ringde från förskolan. Ville gärna ställa upp men jag har planer med Linda idag så fick tyvärr tacka nej. Sen slog jag på rix morgon zoo och dagens gäst var Björn Gustavsson. En bra och rolig intervju tycker jag och en bra start på morgonen. Han avslutade sändningen med att sjunga en låt till Titti. Inte de vackraste kanske men en blandning av total eclips of my heart och I will always love you.

Nu ska jag dricka thé och värma upp min hals och sen skynda iväg till tåget mot Uppsala!

14 december

Då ska vi åka och titta på valparna, någon gång på förmiddagen. Vi är tvåa på att tinga en valp också så de är jätte bra. Var en tjej som skulle dit på lördagen och bestämma men Angela(uppfödaren) sa att om de va så att hon tyckte att den valpen hon valde passade oss bättre skulle vi få den. Vi har önskemål om en ganska livfull rackare. Så tyckte hon att vi skulle prova på rallylydnad så får väl kolla upp de lite närmare. Ja Camilla jag vet att du läser och jag ska prata med dig om de ;) Annars hade vovvarna växt bra, ca 1,2kg och de hade öppnat ögonen. Tyvärr hade hon haft problem med internet men skulle försöka maila över lite bilder snarast.

Nu blir det sängen och imorgon ska jag till Uppsala och umgås med Linda och Adde. Tydligen ska de båda lämna blod och sen blir de julshopping!

Sov gott!!!

Trött är bara förnamnet

Så trött jag är idag! Somnade sent i natt och i morse när D åkte till jobbet satt jag ljud på mobilen men måste ha sovit djup för hörde inte att de ringde. Vaknade vid 9 och upptäckte att de hade ringt från jobbet. Så de va bara att pallra sig upp och åka iväg ett par timmar tidigare. Men det var en bra dag fast min trötthet. På rasten fick jag förfrågan om de va tänkt att jag skulle skaffa hund. Och oj så oroliga de va. Skulle jag sluta nu? Hur skulle de gå med hunden och allt? Går det att kombinera med studierna? Inte ska jag sluta heller och då gick de en lättnande suck i rummet. Lite kul :) Känner jag mig extra omtyckt. Mig blir de inte av med så lätt.

Men de där löser sig nog. Har inte funderat allt för mkt på de där med tider. Har några veckor på mig att fundera. Nu är iaf fotograferingen bokad av lilla Ruff. 13 jan kl.12.30 i Östhammar.

Nu ska jag äta lite mat. Sen ringa uppfödaren!


RSS 2.0